Prop de 3500 escolars procedents de 41 centres de Castelló han visitat ja les instal.lacions de Facsa

445
????????????????????????????????????
Prop de 3.500 escolars procedents de 41 centres de Castelló, tant públics com privats, concertats i d’educació especial, han visitat ja les instal·lacions de Facsa per conèixer de prop el projecte educatiu i de sensibilització ambiental ‘El Curs de l’Aigua’. Una iniciativa adreçada a escolars de Primer Cicle de Primària que té com a objectiu generar consciència sobre l’ús responsable de l’aigua i la seva importància com a recurs natural escàs i bàsic per a la vida, així com donar a conèixer les activitats que engloben la gestió del cicle integral de l’ aigua.

A través de materials pedagògics innovadors, com a realitat augmentada, animació 3D, aplicacions tecnològiques i experiments, els més petits han après en què consisteix el cicle integral de l’aigua i les seves diferents fases – captació, distribució, proveïment, sanejament, depuració i reutilització- de una forma senzilla, amena i didàctica de la mà de cinc personatges animats.

De caràcter didàctic, visual i interactiu, ‘El Curs de l’Aigua’ ha complert amb les expectatives tant dels propis escolars com del personal docent de les escoles, que han qualificat la jornada de “molt positiva i interessant” mostrant obertament el seu alt grau de satisfacció i la seva intenció de repetir l’experiència el curs que ve.

Pilar Soria, responsable d’aquest projecte didàctic, ha expressat la seva “satisfacció” davant la bona acollida que ha tingut aquesta iniciativa, que es va posar en marxa per primera vegada el curs passat i que ha superat en més d’un 30% el nombre de visitants respecte a l’any anterior, quan van ser 1.500, arribant a la xifra de 2.000 escolars per a aquest curs i un 50% més de centres interessats, una xifra major de la prevista. “Estem molt satisfets per poder contribuir a la formació dels més joves perquè coneguin el cicle integral de l’aigua i, al seu torn, es conscienciïn, com a consumidors de la importància de fer un ús responsable d’aquest valuós recurs i l’efecte que això té en la sostenibilitat de la gestió del cicle de l’aigua “, ha afirmat.

Facsa és conscient que les noves generacions són claus per protegir el medi ambient, cuidar l’entorn i salvaguardar els recursos naturals. Per això aposta per aquest tipus d’iniciatives, amb l’educació i la sensibilització com a factors fonamentals, per a la generació de consciència col·lectiva.

En aquest sentit, Facsa també ofereix als diversos col·lectius com col·legis, instituts, centres de formació professional, universitats, associacions i sindicats de regs visites guiades a les instal·lacions que gestiona, tant d’abastament d’aigua potable com de depuració d’aigües residuals, amb el tal que coneguin in situ el funcionament del cicle urbà de l’aigua. Una manera més de refermar el compromís social de Facsa amb la divulgació de la cultura de l’aigua.