PortCastelló implanta un nou sistema per a gestionar el trafic de contenidors

71

L’Autoritat Portuària de Castelló ha reunit a la seva comunitat portuària per presentar el nou servei de sol·licitud i comunicació de pesos bruts verificats (VERMAS). Aquest servei s’incorpora a la plataforma Port Community System del port, que compleix d’aquesta manera amb normativa del conveni SOLAS de l’Organització Marítima Internacional.

Aquesta nova funcionalitat permet gestionar l’intercanvi electrònic de la informació relativa als pesos bruts verificats entre shippers, centres pesadors, consignataris i terminals. Amb la seva posada en marxa, PortCastelló optimitza els seus serveis i dota de més agilitat i efectivitat l’activitat portuària en el dia a dia. A més, permet gestionar electrònicament les operacions que inclouen el pesatge, des de la sol·licitud del mateix fins a la seva comunicació.

L’aplicació VERMAS ha estat desenvolupada per Portel, una empresa que des de fa anys és col·laboradora tecnològic de l’Autoritat Portuària de Castelló i proveïdor entre altres dels serveis de finestreta local del port.