PortCastelló ha acollit hui el dispositiu de descarrega d’una torre de destilació de 693 tones

1494
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La terminal PortSur del port de Castelló ha acollit des de primera hora del matí una complicada operativa de descàrrega d’una torre de destil·lació amb destinació a BP Oil Refineria de Castelló. La peça pesa 693 tones, té una alçada de 61 metres i un diàmetre de 14,5 metres.

La unitat de destil·lació ha tingut un mes de travessia des del port de Xangai, passant pel canal de Suez fins a arribar al port de Castelló, on s’han necesidado al voltant de dues hores per a destrincarla i quatre hores més per a baixar.

La peça romandrà a la terminal de PortSur fins d’aquí a unes setmanes, quan està previst que es traslladi amb un transport especial fins a la refineria de BP. Aquesta torre de destil·lació substituirà a l’existent actualment i estarà operativa l’any que, un cop es la col·loquin tots els accessoris i línies necessaris per al seu funcionament, tal com han informat des de la pròpia refineria.

Les torres de destil·lació són elements fonamentals de les refineries de petroli, ja que en elles té lloc la separació dels diferents productes de la matèria primera. Aquest procés es porta a terme gràcies a les diferents temperatures d’evaporació dels components del cru.

Amb l’operativa duta a terme avui, PortCastelló se situa com un dels ports de referència per al maneig, embarcament i desembarcament de peces especials, com les pales eòliques més llargues d’Europa -73,5 metres- que es transporten des de la factoria castellonenca de Coves de Vinromà fins al recinte portuari amb destinació a Alemanya.