PortCastelló acull una trobada del comite executiu de ANESCO

109
El Port de Castelló ha acollit avui una nova trobada del comitè executiu de Consignataris de ANESCO en el qual s’han analitzat diversos aspectes relacionats amb el futur del sector. La reunió s’ha celebrat a la seu de l’Associació de Consignataris i Empreses Portuàries de Castelló i ha estat presidida conjuntament pel president de PortCastelló, Francisco Toledo, i el president del comitè executiu d’empreses consignatàries de ANESCO, Julio Carrasco Valdés.

Durant la reunió s’han abordat diversos temes d’interès per al sector com el projecte pilot eManifest, una iniciativa de la Comissió Europea mitjançant la qual es pretén avançar en el desenvolupament d’una finestreta única europea, real i harmonitzada, que permeti declarar totes les formalitats de l’escala d’un vaixell a les administracions públiques dins de la Unió Europea.

L’estatut del consignatari, l’aplicació de la nova normativa sobre verificació del pes dels contenidors, la responsabilitat del consignatari en matèria de coordinació d’activitats empresarials així com l’alta de ANESCO en el Clúster Marítim Espanyol són altres dels temes que s’han posat sobre la taula en aquesta nova reunió del comitè executiu de consignataris.

Així mateix, la cita ha servit a més per fer balanç de la participació de ANESCO a la 47 edició de l’Assemblea anual de FONASBA, Federació d’Associacions Nacionals d’Agents Marítims i Brokers Naviliers, que es va celebrar el mes passat a Londres.

En la trobada el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha exposat algunes de les xifres que el situen en el Top10 dels ports espanyols i en el sisè més rendible del sistema portuari espanyol. Toledo ha destacat que “la notable millora en els resultats econòmics del 2015 permeten a PortCastelló plantejar per al pròxim any una baixada de taxes i un increment en bonificacions per guanyar competitivitat”.

Toledo ha desgranat el pla d’inversions fins al 2020 del port de Castelló, per valor de 70 milions d’euros.