Policies locals de Torreblanca i Orpesa es formen mitjançant professionals del SAMU en tècniques de reanimació

498

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha convocat unes jornades sobre tècniques de reanimació i primers auxilis a través del Servei d’Emergències Sanitàries. El Servei d’Ajuda Mèdica Urgent (SAMU) ha format a la Policia Local de Torreblanca i d’Orpesa en aquestes qüestions.

L’objectiu és millorar la preparació dels policies locals perquè siguin capaços d’intervenir en una emergència, fins a l’arribada del SAMU al lloc de l’incident. Aquesta jornada tindrà lloc el 12 de juny a Torreblanca i, en ella, es formarà a un total de 15 policies.

A Orpesa, municipi que acollirà la seva segona edició, les sessions de formació es desenvoluparan els dies 14 i 15 de juny, i hi participaran uns 25 policies locals, dels quals 11 són de nou ingrés.

La formació consta de classes teòriques i es realitzaran també pràctiques. Per a això s’utilitzaran simuladors amb els quals s’entrenaran en els escenaris més freqüents de situacions d’emergència.

Les principals matèries en què aprofundiran els formadors del SAMU seran en primers auxilis, amb tècniques de reanimació bàsica i el maneig del desfibril·lador semiautomàtic (DESA).

El Servei d’Emergències Sanitàries, que ja ha format a altres col·lectius, pretén estendre aquest tipus de formació a la Policia Local d’aquells municipis de la Comunitat Valenciana que ho requereixin.