Podemos Benicàssim no concorrerà a les properes eleccions municipals en coalicció amb EUPV

578
El Consell Ciutadà de Podemos Benicàssim ha decidit per majoria (5 vots a favor i 1 en contra) no concórrer a les properes eleccions municipals en coalició amb EUPV.

Segons aquest Consell, “l’agrupació EUPV pretén conformar una coalició de partits, incomplint, d’aquesta manera, un principi bàsic de Podem, que en l’Assemblea Constituent de la Plataforma d’Unitat Popular ambdues parts van aprovar, i que és essencial perquè la política ciutadana doni un canvi radical en la política tradicional “.

Aquest principi organitzatiu és que el cens per votar a les primàries sigui per a tota la ciutadania i per a tots els partits que concorrin junts, perquè quan es facin les primàries tots els inscrits puguin decidir amb el seu vot qui li va a representar a les properes eleccions del 24 de maig.

Finalment, queda comentar, que amb aquest nou sistema, Podemos, tal com ha fet a la capital de Castelló, vol evitar un repartiment de llocs entre partits i unes eleccions tancades. “EUPV aporta la seva cens tancat i sense inscriure ni presencial, ni telemàticament”, expliquen en Podem. Alguns afiliats de Podem pretenen seguir amb aquesta coalició, anomenada “Ara Benicàssim”, “sense haver aprovat un reglament de primàries, obrint un cens sense transparència i sense l’apropiada publicitat perquè tots els ciutadans puguin participar”, afirmen des de la formació de PabloIglesias.