Pla wifi 135 per a l’interior de la provincia de Castelló

486

La Diputació de Castelló ha convertit Internet en una font d’oportunitats socials, econòmiques i turístiques per al món rural castellonenc. A través del Pla Wifi-135, ideat per Javier Moliner en la seva aposta per implementar totes aquelles iniciatives i polítiques que afavoreixin la consolidació de la població a l’interior de la província, la institució ha permès a través de 402 punts servei de connexió de que aquest estiu 102 pobles petits de la província “puguin oferir als seus veïns i visitants una ràpida connexió a internet a cost zero per a complementar els innombrables encants que atresoren”.

Així ho ha destacat el diputat responsable de l’Oficina Tècnica, Iban Pauner, després de conèixer que aquesta setmana aquest innovador servei va arribar a les 33.945 persones registrades, 3.500 més que al juny. “Aquest increment demostra que es tracta d’una iniciativa útil per igualar les oportunitats a tot el territori però sobretot perquè les localitats que per la seva situació geogràfica disposen d’escassa connectivitat puguin enriquir la seva oferta turística i que internet no es converteixi en un problema” , ha argumentat Pauner.

turisme pla wifi diputacion

No en va, el diputat responsable del projecte ha volgut ressaltar la transcendència turística d’un programa que “amb l’arribada de l’estiu està disparant les seves xifres d’usuaris en la mateixa línia que els nostres pobles reben a grans masses de turistes”. Així, dels gairebé 34.000 usuaris registrats, un total de 30.958 (prop del 92%) entren dins el perfil considerat nòmades que són aquells que no resideixen habitualment al poble mentre que 2.987 sí que són residents.

És per això que Pauner ha posat èmfasi en l’impacte que aquesta iniciativa està tenint “a l’hora de dotar de millors serveis als pobles de zones d’interior de Castelló permetent que els seus usuaris, tant residents com visitants, puguin connectar-se a la banda ampla i navegar a 20Mps, deu vegades més ràpid que fins a l’arribada d’aquesta innovadora eina “.

En aquest sentit, el diputat provincial ha explicat que els punts de servei habilitats, 402 quan a finals de 2016 hi havia 274, s’instal·len en emplaçaments clau designats pels ajuntaments per a “que abastin el major nombre de potencials usuaris al mateix temps que converteixen internet en un reclam turístic de primer nivell “.

Al tancament del mes de juliol, el pic màxim d’usuaris diaris va ser de 5.307 persones i el municipi on hi ha un major nombre de connexions és l’Alcúdia de Veo, el que demostra que els municipis petits de l’interior de la província són els principals beneficiaris del Pla wifi 135.

Una inversió de 462.000

Cal recordar que aquesta iniciativa, per la qual Diputació ha invertit només aquest any més de 462.000 euros, permet connectar-se a internet a qualsevol dispositiu (smartphone, tablet o portàtil) amb tan sols habilitar el Wifi en un dispositiu personal i registrar seguint les instruccions del apartat “accés”

A més, els punts de servei a aquesta connexió gratuïta a internet estan senyalitzats amb cartells informatius dissenyats per guiar l’ús dels punts Wifi-135 així com plaques amb la ubicació. De la mateixa manera, al portal web del servei es pot consultar tota la informació sobre aquesta eina