El 67% de les pimes castellonenques considera que estan menys digitalitzades que les de la resta d’Espanya

1875

El xicotet comerç, la indústria de l’alimentació i l’agricultura són els sectors que major perill corren si no es transformen digitalment

Actualitat Diària

La major fira de comerç electrònic i màrqueting digital d’Espanya, eShow Barcelona, ha publicat els resultats del seu II Estudi d’Indústria Digital-edició Castelló, para la realització de la qual s’ha comptat amb l’opinió de 120 pimes de la província de Castelló. Com a avantsala de la celebració de la fira eShow, que tindrà lloc els dies 11 i 12 d’abril a Barcelona, es publica la segona edició d’aquest estudi les conclusions del qual guiaran els continguts de les conferències i taules de debat del congrés.

La urgent necessitat de completar la transformació digital per a evitar la destrucció d’ocupació a Castelló és una de les principals claus de l’informe.

L’estudi, confirma l’interès de les pimes castellonenques per realitzar la transformació digital i la seua preocupació sobre aquest tema. De fet, el 67% considera que el nivell de digitalització de les pimes castellonenques està per sota del de les empreses de la resta d’Espanya. Una dada especialment important tenint en compte que el 82% dels amos i gerents de les xicotetes i mitges empreses consultades opina que realitzar la transformació digital de les Pimes pot potenciar la creació de nous llocs de treball a Castelló. I no caminen desencaminats, segons l’Observatori per a l’Anàlisi i Desenvolupament Econòmic d’Internet (ADEI) seran “més de 3 milions de llocs de treball adaptats a la digitalització”.

Per contra, la lentitud de moltes pimes a emprendre la transformació digital pot implicar la pèrdua de llocs de treball. El xicotet comerç, la indústria de l’alimentació i l’agricultura són els sectors que major risc de desocupació poden patir si no es digitalitzen, segons el 31%, 25% i 13% dels enquestats.

Aquestes dades sobre ocupació i desig de digitalitzar-se per part de les pimes castellonenques contrasten amb la dificultat que perceben per a poder adaptar-se: el 75% opina que és difícil per a les pimes castellonenques realitzar la transformació digital en aquest moment. Una dada al que se li uneix el fet que el 71% dels responsables de les pimes a Castelló considera que solament s’ha transformat digitalment menys del 10% de les empreses de la província.

Per açò, l’edició de eShow Barcelona de l’11 i 12 d’abril és especialment important, en comptar amb experts i empreses que, no solament orientaran als professionals del sector digital, sinó que posaran l’accent principalment a aportar claus i generar estratègies per a les pimes que vulguen dur a terme la transformació digital dels seus negocis i equips.

Per què no s’han digitalitzat les pimes castellonenques?

Per a la major part de les pimes castellonenques, la clau resideix en la falta de formació i el desconeixement general del sector digital. El 42% al·ludeix a la falta de professionals especialitzats en l’entorn digital, el 21% al desconeixement general sobre aquest entorn, el 20% a la falta de formació, el 10% a l’absència de conscienciació sobre els avantatges d’emprendre un negoci digital i el 7% a la manca d’ajudes / subvenciones per part de l’administració.

Respecte a aquesta última dada, cal destacar que precisament 2018 serà el primer any de desenvolupament del Pla de Formació en competències digitals del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, dotat amb 60 milions d’euros.

Un primer pas en el camí per a solucionar la necessitat de formació digital específica, que reclamen el 85% de les Pimes en la província de Castelló. I no solament es reclama formació per a les pimes, també dins del sistema educatiu: un 93% de les Pimes que han participat en el II Estudi Indústria Digital-Edició Castelló opina que “és clau que els alumnes reben major formació en temes digitals per a preparar-se i millorar els seus coneixements i així tenir més oportunitats”.

Conèixer la transformació digital

Es tracta de eShow Barcelona, congrés clau no solament per al sector del comerç electrònic europeu sinó també per a aquells professionals i empreses que cerquen conèixer com afrontar la transformació digital i augmentar la seua competitivitat a través del màrqueting digital, la intel·ligència artificial, el big data o la ciberseguretat, entre uns altres. Una de les claus del sector digital és que aquests professionals necessiten una actualització constant de les seues competències a causa de la constant evolució de l’entorn digital i de les seues eines.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací