Patricia Puerta posa en valor els atractius de Castelló davant 700 congressistes de tota Europa en Portugal

134

La regidora responsable d’Impuls a l’Activitat Econòmica de l’Ajuntament de Castelló, Patricia Puerta, ha acompanyat aquest cap de setmana a la delegació de la ‘Confraria de l’Arròs i la Taronja‘, fins a la ciutat portuguesa de Oeiras, que acull el XIV Congrés Europeu de Confraries Víniques i Gastronòmiques. Una trobada en el qual l’associació gastronòmica ha rebut la distinció Aurum (Europa Excellence Enogastronomic) davant més de set-cents congressistes procedents de tot el continent.

Amb aquesta distinció, Ceuco (confederació europea que aglutina a confraries eno-gastronòmiques de tot el continent) ha volgut destacar el treball que realitza la ‘Confraria de l’Arròs i la Taronja’ a l’hora de “difondre amb totes les seues activitats la rica gastronomia de Castelló, així com els importants vins de la província, que també han comptat amb representació en la trobada internacional.

La ‘Confraria de l’Arròs i la Taronja‘, secció gastronòmica de la Host del Castell Vell, ha assistit al congrés amb una delegació conformada per una trentena de membres, encapçalada pel seu vicepresident, Ángel Martínez. En un acte celebrat en l’Auditori de Boa Nova, a Estoril, amb la presència de l’alcalde de Oeiras i el vicepresident de Cascais, la regidora ha acompanyat a Ángel Martínez a arreplegar aquesta distinció i ha convidat a tots els assistents a “visitar Castelló i gaudir de la seua riquesa gastronòmica, cultural i natural”.

Puerta ha explicat que un dels compromisos adquirits pel govern de l’Ajuntament de Castelló des del primer moment va ser el de posar en valor el talent de Castelló i projectar totes les seues potencialitats, en tots els àmbits i en tots els fòrums on siga possible. “Per açò l’ajuntament sempre recolzaran aquest tipus d’iniciatives que permeten posar en valor i difondre tot el positiu que pot oferir la ciutat de Castelló, començant per la seua gastronomia, tema principal d’aquesta trobada, les seues excel·lents platges, festes, cultura i altres atractius de la ciutat” ha explicat l’edil.

El fet que la trobada haja superat totes les previsions amb més de set-cents assistents de tota Europa i membres tots ells de les confraries eno-gastronòmiques més importants del continent, ha suposat una òptima ocasió per a donar a conèixer Castelló i per a proposar que la capital de la Plana puga ser amfitriona d’esdeveniments similars.

En el transcurs de l’acte també s’han premiat cellers, festes populars, denominacions d’origen i també s’han concedit distincions personals, com la rebuda pel xef, periodista i especialista gastronòmic de TVE, que ha venut més d’un milió de llibres amb les seues receptes, Sergio Fernández.