Oropesa tanca el tercer trimestre de l’any amb morositat zero

124

L’equip de govern d’Orpesa va adonar ahir durant la celebració del ple ordinari de novembre de l’estat de les arques municipals i de les operacions financeres realitzades durant el tercer trimestre de l’any, un balanç novament positiu en tornar a registrar un nivell de morositat zero durant aquest període i comptar amb una liquiditat de 19.858.000 euros en els bancs.

Així mateix, el període mitjà de pagament a proveïdors s’ha situat en el tercer trimestre en 11,59 dies, molt per sota dels 30 que estableix la Llei de Morositat.

Durant la sessió es van aprovar per unanimitat molts dels punts presentats. Un d’ells va ser la proposta d’acord de pla local de prevenció d’incendis forestals, que recull les actuacions a dur a terme en aquest sentit al llarg dels propers 10 anys, amb una dotació de 562.000 euros. També va tirar endavant la modificació del conveni amb Ecoembes per a la recollida d’envasos lleugers i paper-cartró, que implica millors condicions per a l’Ajuntament a obtenir almenys el 40% dels ingressos per el que recull.

La corporació també va aprovar amb vots de tots els grups a favor instar el Cadastre a revisar els valors cadastrals dels edificis d’Orpesa, encara que l’alcalde, Rafael Albert, ha advertit que amb tota probabilitat no es modificaran, i de fer-ho “serà perquè ens pugin l’IBI “. La proposta va partir de Compromís, el que segons el parer de l’Albert és “curiós”, ja que “quan Compromís està al govern, com a Cabanes, pugen l’IBI perquè no tenen diners, i aquí a l’oposició demanen baixar-lo”.

En el ple es va decidir així mateix donar impuls a diversos estudis: un per a determinar la necessitat de la construcció d’una residència de majors en la localitat; un altre per establir una localització per a una platja canina entre els mesos d’octubre i febrer; i un tercer per valorar la possibilitat que s’estableixi un nou dependències de Policia Local en els voltants de Torre Bellver, tot i que l’Albert ja va avançar que la bona coordinació de les patrulles fa que “cap servei reclamat pels ciutadans s’hagi quedat sense complir en menys de cinc minuts en aquestes urbanitzacions “, el que probablement desaconselli el nou retén. A més, ha afegit que fins i tot en el cas que l’estudi decretés la instal·lació d’un altre recinte, “pel volum de persones, tindria més lògica situar-lo en Amplàries”.

Albert també va anunciar, recollint una proposta de Si Es Pot Orpesa, que es reunirà amb el president de PortCastelló, Francisco Toledo, per a sol·licitar-li que el far de la localitat pugui ser visitat per veïns i turistes i fins i tot la possibilitat de crear un museu , donat el poc ús que se li dóna actualment.