Oropesa anuncia una reunió amb Costes per a abordar la protecció i regeneració del litoral

478

L’alcalde d’Orpesa, Rafael Albert, anuncia que té prevista una reunió amb l’àrea de Costes del Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA), per tal d’avançar en els projectes i treballs de protecció i regeneració del litoral del municipi. Concretament, la reunió està programada per al proper 28 d’abril, i serà amb el responsable de la Subdirecció General de Protecció de la Costa, Ángel Muñoz Cubillos, que és el departament responsable de les actuacions.

“Portem molts anys des de l’equip de govern municipal treballant en la protecció de les nostres platges, i aquesta reunió és un pas més en aquesta mateixa direcció”, ha assenyalat Rafael Albert, el qual destaca que, de la cita, “esperem sortir ja amb propostes concretes i un programa d’actuacions, per tal de donar la solució que no només reclamen els veïns, sinó que es mereixen els milers i milers de turistes que cada any rep el nostre municipi “. L’alcalde subratlla, tot i així, “la sensibilitat de l’Executiu a l’hora d’atendre a Orpesa”, i brinda “tota la seva col·laboració perquè la localitat pugui definitivament tenir una solució al seu problema de regressió de la costa, la qual tècnicament sigui més favorable, viable i efectiva “.

En aquest sentit, el primer edil d’Orpesa ha destacat que el municipi es ve beneficiant d’inversions periòdicament. L’última ha acabat precisament fa escassos dies, i ha permès la recuperació de les platges després dels danys esdevinguts pels temporals del passat mes de desembre i gener. En total, ha estat de 165.000 euros la dotació econòmica destinada, “havent estat en temps i forma per a les festes de Setmana Santa, tal com es va comprometre l’Executiu central, de manera que un cop més s’ha constatat que el Govern compleix amb els veïns i turistes de Orpesa “.

En concret, a la localitat s’han dut a terme dues actuacions. La primera, al marge Nord del riu Chinchilla, amb la restauració del front marítim mitjançant l’aportació de sorra seleccionada procedent de préstec; i amb el transvasament de sorra de platja des de la cala del Retor fins a la zona d’obra i millora dels accessos a la platja.
La segona ha tingut lloc a la platja de Amplàries, amb l’adequació d’accessos i del trànsit de vianants davant del jardí situat a Marina d’Or, mitjançant la construcció d’una passarel·la de fusta de pi tractada a l’autoclau 4, de 260 metres de longitud i 2,25 metres d’amplada.

Així mateix, cal destacar que en la passada legislatura es va invertir “prop d’un milió d’euros per a la recuperació i adequació del nostre litoral, un compromís que esperem continuï en la mateixa línia perquè permeti tallar definitivament els problemes de regressió de les nostres platges” .