Oropesa amplía l’acces lliure a internet en quatre nous punts amb el pla wifi 135

96

L’Ajuntament d’Orpesa ha habilitat quatre nous punts wifi de lliure accés, després de sumar-se al Pla Wifi-135 de la Diputació de Castelló. D’aquesta manera, serà el mateix govern provincial el que gestioni i financi el servei, el que suposarà un important estalvi per al municipi. L’Ajuntament, per la seva banda, ha ofert les seves instal·lacions municipals per tal d’ubicar la infraestructura tecnològica, requisit fonamental per poder acollir-se al pla.

Les noves antenes estan situades a la plaça Mallorca, l’Oficina de Turisme Amplaries, l’Espai Cultural i el parc situat al costat del recinte multiusos, davant la caserna de la Guàrdia Civil, pel que amb aquesta iniciativa es dotarà de cobertura sense fils als parcs situats enfront d’aquests punts, així com a part de les platges Morro de Gos i Amplaries.

“Aquesta mesura serà molt beneficiosa. D’una banda, afavoreix al turisme, ja que els estrangers que vinguin i no tinguin tarifa de dades no tindran cap problema per pujar fotos o comunicar-se. De l’altra, també ajuda a gent del poble que no té recursos per contractar internet “, va assenyalar el regidor de Noves Tecnologies, Miguel Romero.

Per utilitzar la nova xarxa wifi, l’usuari podrà connectar-se donant-se d’alta com a ‘nòmada’ o resident de la xarxa i així navegar de manera gratuïta; i no necessitarà canviar de clau per a connectar-se en les diferents zones de cobertura, ja sigui en Orpesa o en qualsevol altre municipi que disposi de zones WiFi-135.

Aquests punts s’uneixen als ja existents a la platja de La Concha i al casc antic, amb antenes situades a l’Oficina de Turisme de La Concha i Naturhiscope, respectivament.

En tractar-se d’un servei gratuït s’oferirà en condicions controlades, per tal de garantir, dins de les possibilitats tècniques existents, un ús adequat i no abusiu del mateix, complint així amb la normativa vigent que regula les condicions d’explotació de xarxes i la prestació de serveis de comunicacions electròniques per les administracions públiques