Onda impulsa un programa d’alfabetització

144

L’Ajuntament d’Onda, a través de la Biblioteca i del Centre de Dia, està impulsant un programa d’alfabetització digital per a afavorir l’autonomia, la inserció laboral i cobrir les necessitats formatives dels veïns de la localitat.

L’equip socialista que lidera l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, compleix amb una de les seves propostes del programa de govern amb una acció més dins de la política de formació que impulsa l’Ajuntament. D’aquesta manera, el consistori ofereix diferents cursos d’informàtica de diferents nivells i dirigits a diferents col·lectius de la ciutat, especialment els més vulnerables. L’Ajuntament ofereix una oferta formativa mitjançant tallers perquè el cursin les persones grans, desocupades i discapacitades, amb l’objectiu que millorin la seva autonomia, la qualitat de vida i tinguin més facilitats de trobar feina.

Els interessats a participar en aquest projecte municipal que pretén afavorir l’accés de la població més desfavorida a l’ús de les noves tecnologies, com a instrument per a la inserció social i laboral, poden realitzar la matrícula fins que queden places disponibles en el Servei d’Atenció i Tramitació municipal (SAT). Tant a la Biblioteca com al Centre de Dia es podrà consultar quines places estan vacants, així com qualsevol tipus d’informació sobre els tallers que s’ofereixen.

Concretament, l’Ajuntament proposa cursos d’informàtica dirigits al col·lectiu de la tercera edat que superin l’edat de jubilació. S’impartiran tallers d’iniciació a la informàtica perquè els usuaris aprenguin coneixements bàsics de l’ús de l’ordinador. També s’ofereixen cursos de nivell mitjà, perquè continuïn amb l’aprenentatge de l’ús de l’ordinador i s’iniciïn en el món d’Internet. I, finalment, s’ha programat un curs de nivell avançat amb el qual es pretén que els alumnes siguin capaços d’escriure textos, utilitzar el correu electrònic o cercar a Internet, entre d’altres possibilitats.

L’equip de govern no s’oblida de les persones amb discapacitat psíquica i per a ells proposa un curs d’informàtica, que s’impartirà els dilluns de 17.30 a 19.00 hores. Aquest taller aconseguirà afavorir l’autonomia i l’autoestima d’aquests alumnes, al mateix temps que els ensenyarà nous coneixements d’informàtica i s’incentivarà la relació interpersonal.

Finalment, l’Ajuntament posen a disposició dels onders majors de 18 anys, dos cursos. Un d’ells relacionat amb les administracions i dirigit a aquells i que tenen especial interès a buscar feina. En aquest, aprendran les tasques bàsiques per renovar el DARDE, obtenir certificats, sol·licitar prestacions o donar-se d’alta en pàgines d’ofertes de treball. I l’últim curs, un taller d’introducció a Internet per comunicar-se per la xarxa, dirigit a aquells sense coneixements d’informàtica.