Onda destina 144.204,56 euros que han anat a parar a 247 families amb la finalitat de paliar la pobreça energetica

125

La tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha anunciat que la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha concedit ajudes per un import de 144.204,56 euros per a pal·liar la pobresa energètica a Onda. En total, 247 famílies onders s’han beneficiat d’aquestes subvencions de l’Administració Autonòmica que cobreixen les necessitats bàsiques d’energia com són, l’aigua, la llum i el gas. De la mateixa manera, Aguilella ha informat que la Conselleria té pendents d’aprovar altres 105 sol·licituds d’ajuts que podrien evitar la pobresa energètica a llars en risc d’exclusió social.

Dins d’aquest Pla del Consell de Ximo Puig, l’Ajuntament d’Onda ha sol·licitat a la Conselleria subvencions per valor de més de 273.000 euros. Durant els últims mesos, l’àrea de Serveis Socials treballa al costat de les diferents organitzacions locals, com Càritas i Creu Roja, que estan en contacte amb els veïns del municipi més desprotegits, per agilitzar tots els tràmits i que les famílies onders afectades puguin aprofitar aquesta subvenció, sent finalment 364 les sol·licituds que s’han tramitat.

Concretament, els ajuts van dirigides a famílies que tenen deutes pendents d’energia. Els beneficiaris poden obtenir fins a 100 euros mensuals per sol·licitant per al lloguer, sent el màxim de 1.200 euros l’any. Quant als rebuts de llum i aigua, es podran concedir fins a 75 euros per pagar la llum i 15 euros per rebut de l’aigua, amb un import màxim de 300 euros per a electricitat i 60 euros anuals per al subministrament d’aigua.

Així mateix, Aguilella ha recordat que l’equip de govern va signar també un conveni amb FACSA per assegurar el subministrament d’aigua a les famílies en situació de vulnerabilitat. L’acord recull les condicions de col·laboració entre ambdues entitats que, principalment, es refereixen a ajornaments de pagament i procediments per evitar talls d’aigua per impagament.

La tinent d’alcalde ha destacat la necessitat que “les administracions públiques hem de treballar sense descans per garantir l’accés a subministraments tan bàsics com la llum i l’aigua”. En aquest sentit, ha aplaudit la iniciativa del govern de la Generalitat, així com “l’esforç dels tècnics municipals de l’àrea de Serveis Socials i de les diferents organitzacions locals que estan col·laborant en agilitzar aquests tràmits perquè les ajudes arribin a tots els veïns d’Onda que ho necessitin “.