Oltra dona a coneixer a Madrid el “petit miracle” del canvi en la Comunitat

137

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que la Comunitat Valenciana viu “un nou temps de diàleg, d’acord i de consens que ha permès que tres formacions polítiques” hagin concertat “les bases sobre les que construir un govern de transformació i una forma perfecta de cohabitació: el mestissatge, la complicitat i la col·laboració en tots els departaments, amb un objectiu clar: constituir un govern amb dos partits, no dos governs paral·lels “. Per això, “a la Comunitat Valenciana practiquem tecnologia política punta, artífex del petit miracle del canvi”, ha indicat.

Oltra s’ha pronunciat d’esta manera durant la seua intervenció al Fòrum Europa. Nova Economia, que ha tingut lloc a Madrid davant de més de 250 convidats, entre els quals es trobaven dirigents de diferents partits, així com empresaris, representants del moviment sindical i de la societat civil i responsables de diferents ambaixades europees.

Es tracta de la primera vegada que la vicepresidenta d’un govern autonòmic acudeix a la crida d’aquest fòrum, una intervenció que es produeix després de més d’un any i mig de govern de canvi a la Comunitat Valenciana.

Amb la intenció de visibilitzar la situació política valenciana a la capital espanyola, la també portaveu del Consell ha cridat l’atenció sobre el fet que hi ha els mateixos quilòmetres de València a Madrid que de Madrid a València i, en canvi, el coneixement que es tenen d’una zona i d’una altra no es produeixen en el mateix sentit. “Com és possible que els valencians estiguem al corrent dels assumptes madrilenys i els madrilenys tinguin un desconeixement tan profund de la realitat valenciana”, ha exposat.

En aquest sentit, i per il·lustrar la situació de canvi i el “petit miracle” que s’ha produït a la Comunitat Valenciana des de el 24 de maig de 2015, Oltra ha incidit que ara hi ha un govern de coalició (Compromís i PSPV) amb el suport extern d’un tercer (Podem) sobre la base del ‘Acord del Botànic’; una Taula de les Corts composta per membres de tots els grups de la Cambra i moltes resolucions parlamentàries aprovades per més de tres cinquenes parts.

Segons la vicepresidenta del Consell, per tal de l’alternança política ha comportat una experiència en la qual preval el diàleg i el consens i que passa per “posar la intel·ligència col·lectiva al servei dels valencians i les valencianes”.

“Aquesta millora en el joc democràtic ha beneficiat també a la ciutadania, que ha vist com alguns dels drets i serveis que els van ser arrabassats per l’anterior Govern del PP els han estat retornats o incorporats com una novetat”, ha incidit Oltra.

Com a exemple, s’ha referit a la fi del copagament confiscatori farmacèutic i en centres de dia i també ha destacat que les víctimes de la violència masclista ja no perden les ajudes per tenir deutes amb la Seguretat Social o que les persones amb dependència que són al sistema cobren puntualment les ajudes.

“La corrupció a la Comunitat és símptoma de l’anorèxia democràtica del PP”

Durant la seva intervenció, la vicepresidenta ha lamentat que la corrupció estigui vinculada a la Comunitat Valenciana “gairebé tant com la paella”, un escenari que, segons Oltra, no és més que “el símptoma de la situació d’anorèxia democràtica en la qual el PP va convertir al país dels valencians “.

“Dos presidents de les Corts imputats; un terç del Grup Parlamentari Popular imputat en l’anterior legislatura; un delegat de la Comunitat detingut i posat a disposició judicial; 12 consellers imputats, la majoria dels regidors del PP de l’Ajuntament de València investigats per presumptes delictes de finançament il·legal són exemple d’una debilitat democràtica extrema conseqüència d’haver confós al seu partit amb la institució, la majoria absoluta amb el poder absolut i d’haver construït un engranatge perquè les sigles PP passaran a significar perpetuar-se en el poder, al objectiu tot es subordinava “, ha indicat la vicepresidenta.

Oltra ha remarcat que “aquest abús de poder i el saqueig de les arques públiques va suposar un impacte sobre els valencians, segons diversos estudis, d’entre 12.000 i 13.000 milions d’euros”.

El primer, les persones

Però aquesta situació va canviar, segons la vicepresidenta, “amb l’arribada del Govern del Botànic”. “Des del mateix moment de la constitució del nou Govern valencià ens vam posar mans a l’obra en una ingent tasca de desenrunament, de reparació de drets, de restabliment de prioritats i de desactivació de mines polítiques conseqüència d’una ruïna en diferit a la qual estem plantant cara dia a dia “.