Montón anuncia una inversió de 1.728.000 euros per a l’ampliació del centre de salud La Vall d’Uixò I

123

La Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha anunciat una inversió total de 1.727.766 euros per a l’ampliació del Centre de Salut La Vall d’Uixó (també conegut com a ‘Serra d’Espadà’), que guanyarà 1.365 metres quadrats un cop finalitzades les obres.

Munt ha mantingut una reunió a l’Ajuntament de la Vall d’Uixó amb l’alcaldessa del municipi, Tania banys, i amb membres del seu equip de govern. A la reunió han assistit també la directora territorial de Sanitat a Castelló, Azucena Martí, i el gerent del Departament de Salut de la Plana, Miquel Rovira.

Després de la reunió al consistori s’han traslladat al Centre de Salut, on la consellera ha mantingut una trobada amb els mitjans de comunicació per explicar-los el projecte d’ampliació i millora del centre, que s’emmarca dins el Pla de Dignificació d’Infraestructures Sanitàries de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ..

La consellera ha explicat que el projecte d’ampliació del centre, incloses les demolicions, es realitzarà en dues fases. En una primera fase es procedirà a la demolició de l’edifici del Centre d’Informació i Atenció de la Seguretat Social (CAISS) per edificar un nou bloc de dues plantes i 678 metres quadrats de superfície, que albergarà les Urgències (amb previsió d’aparcament d’ambulàncies ) i l’àrea de Rehabilitació (que inclourà gimnàs, consulta de Fisioterapeuta i possibilitat d’accés a montacamillas).

La segona fase de les obres contempla la demolició de part de l’actual Centre de Salut per aixecar simultàniament els blocs 2 i 3, que tindran una superfície total de 687 metres quadrats.

El bloc 2 acollirà 5 consultes (3 de medicina general i 2 d’Infermeria) a la planta baixa, ia la primera planta estarà l’àrea de Maternitat (inclourà Gimnàs i Consulta de llevadora).

La planta baixa del Bloc 3 tindrà 5 consultes (4 de Pediatria i una d’Infermeria) i en la primera planta albergarà 4 consultes d’Especialitats: Dos d’Especialista i dues d’Infermeria.

El termini previst per a l’execució de les obres de cada fase és de 12 mesos, sense comptar el temps de trasllat de personal i equipament del qual cosa significa que en el termini d’una mica més de dos anys hi haurà conclòs l’ampliació.

Per anualitats, per a l’exercici 2017 hi ha prevista una inversió de 363.000 euros, per a 2018 altres 544.000 euros i la resta en 2019. Aquestes partides es destinaran a la demolició de l’edifici del CAISS i l’edificació del bloc de 678 metres quadrats que albergarà les àrees d’Urgències i Rehabilitació, així com als trasllats, la demolició de les actuals àrees d’Urgències i Rehabilitació i l’edificació annexa de 687 metres quadrats.

El Centre de Salut de la Vall d’Uixò I té assignada una població de 25.165 habitants, el 84% dels quals té més de 14 anys. L’edifici, que data de finals dels anys 70, va ser sotmès a una important remodelació en l’any 1989 i una altra menor en 2007, però totes les actuacions es van dur a terme sense augment de metres quadrats. Ara, gràcies a aquesta millora, el centre guanyarà més de 1.300 metres quadrats, per a prestar una millor assistència sanitària als pacients assignats.