Mónica Alvaro “Cal comprometre’ns contra la bretxa salarial per qüestions de gènere”

502

Mónica Álvaro (La candidata autonòmica de Compromís per les comarques de Castelló i regidora de la dona a Vila-real) ha habado de la celebració de demà diumenge del dia internacional contra la bretxa salarial per raó de gènere.

Mònica Alvaro ha remarcat “tant de bo aquesta sigui l’última ocasió en la qual s’hagi de celebrar aquest dia reivindicatiu, i que aquesta desigualtat de gènere desaparegui, però, mentre que això no sigui una realitat, ens hem d’implicar des de tots els àmbits, per fer-ho possible quan abans millor “.

Així mateix, segons ha exposat Mònica Àlvaro “no tindrem igualtat de gènere mentre les xifres continuen corroborant que a igual treball, menys salari, la igualtat real entre dones i homes passa necessàriament per abordar mesures efectives per combatre la bretxa salarial de gènere, i és políticament molt interessant comprovar com l’estudi de la Convenció per l’eliminació de tota forma de discriminació contra les dones CEDAW, el qual parla obertament de com les polítiques i reformes laborals adoptades pel govern central no han fet més que aprofundir en la bretxa salarial ” .

A més, la candidata de Compromís ha remarcat aquesta realitat no és estranya a les nostres comarques, on encara en massa sectors és present “aquesta desigualtat salarial se situa al voltant un 23%, és a dir, una dona al Estdo Espanyol cobra de mitjana 5900 euros menys que un home per la mateixa feina “. Per Álvaro, “el sistema falla en alguna qüestió bàsica si tenim en compte que any rere any, augmenta la bretxa salarial de gènere en lloc de disminuir davant d’una ciutadania més formada i més conscient dels seus drets, la crisi també ha servit com en altres molts casos, d’excusa per anar en direcció contrària a equitat salarial, i s’agreuja encara més en salaris cada vegada més baixos. Ara, és urgent doncs, evidenciar i actuar sobre els aspectes claus que ens allunyen de la igualtat “.

Finalment, Mònica Álvaro ha afirmat que exigir acabar amb aquest abisme de sous no és una qüestió a reivindicar només per les dones, sinó que entra dins de la lògica d’una societat igualitària, i ningú, avui dia, pot comprendre ni compartir que el gènere sigui motiu de cap discriminació “desgraciadament, en una societat avançada com la nostra, encara ens queda un llarg camí per recórrer en aquestes matèries, però, tenim el compromís ferm de arremangar i fer-ho possible”