Moliner mostra el seu suport a sector de les clementines de Castelló, amb la seva presencia en la fira “Fuit Logística” de Berlín

497

Javier Moliner (president de la diputació de Castelló) ha mostrat el seu suport al sector de les clementines de Castelló amb la seva presència avui a la fira Fruit Logística de Berlín, la més important d’Europa de cara a potenciar les exportacions.

De fet, hi està mantenint diverses reunions al costat de representants de l’Associació Professional d’Exportadors de Fruits de la Província de Castelló (Asociex), que engloba a 109 empreses productores i comercialitzadores de cítrics de la província i que comercialitzen 1,2 milions de tones d’aquest fruit, el 90% dirigides a l’exportació. La Diputació aportarà 30.000 euros que contribuiran a implementar el conjunt d’accions que aquest col·lectiu ha previst a la fira per tal de consolidar les exportacions.

Hem volgut compartir aquesta jornada amb tots els exportadors de cítrics de la província, perquè entenem que dels bons acords que es tanquin aquí depèn en gran mesura que es puguin pagar uns bons preus als productors, depèn en gran mesura que es puguin mantenir els 25.000 llocs de treball que dóna el sector a la província, i també que aquest sector de l’agricultura del qual procedim pugui seguir sent un pilar de futur per a la nostra província , ha assenyalat Moliner.

Per finalitzar és important assenyalar algunes xifres que dimensionen la capacitat del sector a la província: 25.000 persones actualment emprades (d’elles, 16.500 treballen en el camp, 8.200 en els magatzems de producte i 700 en oficines). Les empreses associades a Asociex preveuen al voltant dels 1.000 contactes comercials fruit de la seva participació a Fruit Logística fins divendres que ve, ja que en edicions anteriors van complir satisfactòriament els objectius inicials, executant-se en un 90%.