Moliner “El FIB 2017 pasarà a la historia com el de la consolidació de la provincia de Castelló com epicentre musical”

481
“Estem davant d’una edició històrica i extraordinària. El FIB 2017 passarà a la història com el FIB de la consolidació de nou d’aquest destí, d’aquesta ciutat i d’aquesta província com el veritable epicentre de l’activitat musical a Europa al llarg de l’estiu “. Així de rotund s’ha expressat el president de la Diputació, Javier Moliner, durant el balanç del festival realitzat aquesta tarda a l’Hotel Intur Bonaire de Benicàssim.

Al costat del director del festival, Melvin Benn, i l’alcaldessa de la ciutat, Susana Marqués, el president de la institució provincial ha posat en valor les xifres llançades per aquest macroesdeveniment musical en congregar a més de 177.000 assistents al llarg dels quatre dies , un 49% procedents del Regne Unit i Irlanda i un 4% més de fibers internacionals d’altres països d’Europa.

Tots ells protagonistes d’una edició que consolida la província com la veritable ‘Terra de Festivals’ a nivell europeu i que arriba, tal com ha volgut ressaltar el director del FIB, gràcies a la visió de Moliner “a l’hora de voler portar gent de fora a la província i per donar suport tant al festival “.

En aquest sentit, el president de la Diputació ha volgut mirar enrere, fins a “2013 i aquell festival pel qual ningú volia apostar i en el qual els proveïdors no volien treballar. Ara, la combinació perfecta d’un lideratge institucional convençut que no volíem deixar anar la joia de la corona i la valentia, l’atreviment i el saber fer d’un professional com Melvin ens ha permès tenir la realitat que ara tenim “, ha ressaltat.

30 milions d’impacte i 2.000 llocs de treball

Una realitat que gràcies als 177.000 assistents “que reafirmen el nostre compromís amb el turisme de festivals com un eix estratègic d’aquesta administració, és el millor aval perquè les administracions seguim unides amb la convicció absoluta que els festivals són una excel·lent estratègia de posicionament d’aquesta terra i una excel·lent excusa perquè centenars de milers de persones ens coneguin “.

No en va, el FIB 2017 ha suposat un impacte econòmic proper als 30 milions d’euros d’impacte en el teixit econòmic de Benicàssim i província a més de generar 2.000 llocs de treball directes “sumant nous arguments perquè aquesta terra creixi i atregui més i millors oportunitats perquè els seus veïns guanyin en qualitat de vida “.
L’artista Mikki Blanco durant la seva actuació a la FIB 2017. FOTO: FACEBOOK FIB

L’artista Mikki Blanco durant la seva actuació a la FIB 2017. FOTO: FACEBOOK FIB

FIB 2018

És per això que Moliner no ha dubtat a mirar al futur i dir que “volem més. Avui venim a dir que ni el FIB ni la província han arribat al seu límit. Ambicionem 1 2018 més potent, amb més posicionament i força que el que hem tingut. Avui tanquem el gran FIB d’aquesta dècada fins ara però amb la convicció absoluta que treballarem perquè sigui el segon millor FIB després de l’edició de l’any que ve “.

En la mateixa línia s’ha pronunciat l’alcaldessa de Benicàssim al ressaltar que “hem superat el FIB 2017 amb matrícula. Benicàssim comença ja a preparar el FIB 2018 perquè hem aconseguit superar les metes d’aquest any: ser de nou un atractiu per al públic, ser un festival segur i mantenir els nivells de qualitat de ciutat per a tothom; ‘Fibers’, veïns i visitants “.

Patrocini macroesdeveniments musicals

En aquest sentit, Moliner ha posat èmfasi que des de la Diputació “seguirem apostant de veritat per la música per convertir-la en el millor vehicle cap al creixement i la generació de riquesa”.

No en va, cal recordar que aquesta aposta pel turisme de festivals ha portat a la institució provincial a aprovar una línia d’ajudes per al patrocini dels quatre macroesdeveniments musicals que se celebren a la província xifrada en 400.000 euros. El repartiment entre els quatre grans festivals adjudicataris dels contractes de patrocini són els següents: Arenal Sound (139.150 euros), FIB (121.000 euros), Rototom Sunsplash (90.750 euros) i Sansan Festival (47.795 euros).