Moliner dóna suport a Els Peregrins de Les Useres com a part del projecte de la Diputació, Camins del Penyagolosa 

El president provincial ha indicat que "és un orgull tenir aquest romiatge com a inici del cicle que converteixen aquesta muntanya sagrada en una icona de fe"

423

ActualitatDiària

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha participat aquest matí en la sortida dels pelegrins d’una de les més emblemàtiques rogacions a Sant Joan de Penyagolosa: Els Pelegrins de Les Useres. Amb això, Moliner ha tornat a mostrar el seu suport a aquestes ancestrals peregrinacions com a part del projecte de la Diputació, Camins del Penyagolosa per posar en valor aquestes rogacions i aconseguir la seva Declaració Mundial per part de la UNESCO amb tal de generar noves oportunitats als pobles. Avui, coincidint amb la sortida de la rogació, la Diputació ha estrena la Guia Oficial de Caminsdel Penyagolosa amb la seva distribució entre els establiments turístics de la província.

“Avui hem tornat a viure amb intensitat i emoció la sortida dels pelegrins de Les Useres cap a Sant Joan de Penyagolosa. Fa més de 600 anys que la gent de Useres amb el fervor, la fe,amb el misticisme però també amb el compromís al llegat històric que representa emprèn el camí i per a la província és un orgull”, ha assegurat Moliner.

És per això que el president ha explicat que “és un orgull tenir aquest romiatge com a inici del cicle de les rogacions pels camins del Penyagolosa i que converteixen aquesta muntanya sagrada en una icona de fe i religiositat que es manté avui a través d’aquests camins històrics que la Diputació ha volgut posar en valor amb la campanya per a la seva declaració com a Patrimoni Mundial de la UNESCO”.

Més prop de la Declaració Mundial de la UNESCO

El president Moliner ha recordat que “estem molt més prop d’aconseguir la Declaració de Patrimoni Mundial que permetria donar a conèixer aquesta meravella ancestral a tothom i aconseguir alguna cosa tan important per a la província. Un treball que comencem fa quatre anys, de la mà dels pobles i de la Universitat Jaume I. A dia d’avui ja tenim l’expedient redactat, hem presentat un primer esborrany a la Generalitat Valenciana que serà l’encarregada de presentar-ho al Ministeri de Cultura per a la seva inclusió, i la UJI ja està fent la correcció de l’expedient definitiu”.

Per citar alguna de les iniciatives al marge de l’expedient i de les signatures de suport, a través d’aquest projecte la Diputació ha propiciat la recuperació d’antics camins, l’organització de jornades de centres històrics als pobles amb centenars de visitants, cursos d’estiu, exposicions en institucions i universitats d’altres països i publicacions de llibres.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací