Moliner anuncia noves inversions per a impulsar el turisme de Castelló

134
  • El Govern Provincial crega una línia de subvencions oberta als 74 pobles turístics per a millorar servicis i infraestructures.
  • “Esta terra no pot créixer amb taxes, sinó amb inversions que ens ajuden a estar més preparats per a generar major riqueza”.

11 d’octubre. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha anunciat un nou impuls inversor de 1,7 milions d’euros dirigits a inversions turístiques financerament sostenibles obertes als 74 municipis turístics de la província en la seua línia estratègica de reforçar la competitivitat i l’excel·lència del sector turístic provincial. El Govern Provincial suma este nou capítol inversor als 5,1 milions ja previstos en el seu pressupost anual i es confirma amb això com l’Administració que més invertix en el turisme de Castelló amb 6,8 milions d’euros.

Se tracta d’una nova inversió del Govern Provincial pel municipalisme, per millorar la competitivitat turística i per les oportunitats de futur. Perquè esta terra no pot créixer amb taxes, sinó amb inversions que ens ajuden a estar més preparats per a generar major riqueza”, ha explicat el president, qui ha incidit en que “se tracta d’impulsar la màxima competitivitat del sector transformant els nostres recursos en productes turístics.

En eixe sentit, el president ha fet insistència en què “tot l’esforç inversor que fem des de la Diputació amb cinc milions d’euros dirigits a la promoció turística de la mà dels empresaris i els municipis no servix de res si no adaptem el nostre territori a les demandes d’un mercat tan exigent com és el turístic. Nosaltres no ens conformem de ser un més d’este infinit palmito de destins, sinó que volem liderar la creació de nous productes turístics“.

Liderar la creació de nous productes turístics.

La inversió de 1,7 milions d’euros anunciada hui pel president provincial es correspon amb una nova línia de subvencions, finançades amb el superàvit de la liquidació de 2016 i que es posa en marxa des de l’àrea de Cooperació Municipal per al foment d’una inversió turística en infraestructures i servicis.

Les bases es publicaran previsiblement en el pròxim Butlletí Oficial de la Província amb un màxim de 70.000 euros per actuació subvencionable que la Diputació sufragarà al 100%.

Els millors projectes turístics en huit línies d’actuació.

Esta línia de subvencions de la Diputació perseguix impulsar els millors projectes turístics en huit línies d’actuació:

  1. Creació de producte turístic. Tenim infinits recursos turístics en esta província que requerixen ser llocs en valor i treballats professionalment per a convertir-los en productes atractius per al visitant, rendibles i capaços d’oferir una experiència única. Tal com ha explicat el president Moliner, “El recurs turístic es veu, el producte turístic es viu. Estos productes podran estar basats en atractius naturals, observatoris, centres d’interpretació o rutes temáticas”.
  2. Gestió del patrimoni. En este apartat s’inclouen els gastos de rehabilitació i millora d’infraestructures i immobles d’ús turístic i públic (museus, edificis seus de congressos i convencions, oficines d’atenció turística, edificis históricos…)
  3. Obres per a la prehomologació de sendes municipals. En este capítol, Moliner ha explicat que “Volem crear la millor xarxa de sendes avalada per la Federació Valenciana de Muntanyisme. La nostra terra està plena de camins que ens acosten als nostres pobles, a les nostres muntanyes i el nostre patrimoni, posem-los en valor”.
  4. Obres per a la realització, millora i senyalització de carrils bici i altres infraestructures d’ús per a cicloturistes.
  5. Obres per a la realització, millora i senyalització de centres de bicicleta d’alta muntanya BTT i itineraris municipals, d’acord al Programa de la Diputació “Castellón Escenari Deportivo”
  6. Condicionament d’accessos i entorns al voltant de monuments declarats BIC, paratges naturals, arbre monumental, conjunt històric artístic o Béns de Rellevància Local.
  7. Obres per a la realització, millora d’accessos i senyalització de recintes de festivals de música. “Castellón és terra de festivals i volem que promotors i les desenes de milers d’assistents s’assenten més a gust ací, i repitan”, ha indicat el president.
  8. Senyalització indicativa y/o direccional dels recursos turístics del municipi, a fi d’incrementar el grau de coneixement i facilitar l’arribada als reclams turístics dels pobles.