Moliner afavoreix a través de Partenalia un ambiciós projecte europeu per reduir l’impacte mediambiental dels residus

602

La presència de Javier Moliner al capdavant de Partenalia, el major lobby de províncies de la Unió Europea, ha permès que la Diputació de Castelló s’integri dins d’un ambiciós projecte europeu encaminat a contrarestar l’acumulació de residus amb la finalitat de reduir l’impacte que la gestió d’aquests provoca en l’aire, aigua i sòl.

Sota el nom ‘LIFE WASTE2BIOFUEL’, aquest projecte pilot possible gràcies a la intermediació realitzada a través de Partenalia i que serà implementat a la Comunitat Valenciana així com a la Regió de Múrcia i la regió sueca d’Estocolm, comptarà amb un pressupost superior als 2,1 milions d’euros, finançat al 50% per la Unió Europea.

Referent a això, el vicepresident i diputat del Servei de Promoció i Relacions Internacionals, Vicent Sales, ha volgut posar en valor la importància que “Moliner es trobi al capdavant de l’associació de regions europees ja que d’aquesta manera” situa a la província i els seus interessos en l’epicentre de la presa de decisions. Només així podem defensar al màxim els interessos dels municipis davant els òrgans europeus i aconseguir una major aportació de fons econòmics, ajuts i oportunitats per a la província “.

Així, el Govern Provincial jugarà un paper principal en aquest projecte pilot orientat a resoldre problemes mediambientals de magnitud que succeeixin en territori de la Unió Europea i que està liderat per la firma valenciana TITMA (Tècniques i Tractaments Mediambientals). Per desenvolupar el projecte, Sales ha mantingut una reunió aquesta setmana amb tots els agents implicats en la seva implantació a la província de Castelló.

En aquest projecte, que mostrarà un tecnologia avantguardista que permet manipular els residus a través d’un procés amb energia sostenible i respectuós amb el medi ambient transformant-los en energia renovable, la Diputació invertirà fins 81.456 euros, el 50% procedent de la Comissió Europea.

A més, i mitjançant una important contribució de recursos propis, l’administració provincial ser s’encarregarà la comunicació, transferabilidad de resultats i de la difusió dels mateixos a altres territoris europeus a través de Partenalia i “de les xarxes de contactes europeus generades gràcies al lobby presidit per Moliner. la cura del medi ambient és a l’agenda europea i amb aquest programa pioner mostrar totes les regions europees un model més sostenible a l’hora de rebutjar residus “, ha ressaltat Sales.

En la mateixa línia, el projecte pot ser clarament considerat com vinculat al clima. Les accions que es realitzaran dins el mateix tindran un impacte en la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, així com de contaminants de la qualitat de l’aire.

Protecció recursos naturals

Cal destacar que el projecte Life, circumscrit dins el Programa d’Acció Mediambiental (PAM), s’estendrà durant 39 mesos, l’1 d’octubre de 2017 fins al 31 de desembre de 2020, “i permetrà una cosa tan important com protegir els recursos mediambientals de què disposem “.

Referent a això el vicepresident provincial ha ressaltat la importància d’una iniciativa en què participa la Diputació de la mà de Partenalia “ja que els nostres recursos naturals són, en moltes ocasions, el millor recurs que té el nostre interior per créixer i generar riquesa. Comptem amb un patrimoni natural que ens converteix en una província única per la seva dualitat i que serveix d’excel·lent reclam turístic i econòmic per als nostres municipis de l’interior “.