Mes d’un millar d’alumnes d’Almassora cobren avui les ajudes per als llibres de text

115

Més d’un miler d’alumnes d’Almassora cobraran avui les beques per a la compra de llibres del programa XarxaLlibres. La Tresoreria municipal ha confirmat el pagament dels 82.334,14 euros en ajudes corresponents a la segona fase de la iniciativa impulsada des de la Generalitat Valenciana. Entre les dues parts del programa econòmic, el consistori ha desemborsat 217.124,55 euros per garantir l’accés dels petits en edat escolar als llibres de text.

Cal recordar que a la primera fase del projecte, l’Ajuntament d’Almassora va invertir 134.790,41 euros per becar 1.169 alumnes amb independència de la renda econòmica de les famílies. En aquest nou cicle, la quantitat atén la sol·licitud d’aquells estudiants, 1.027 en total, que van retornar els llibres en finalitzar el curs seguint els requisits establerts per la Conselleria d’Educació.

“Mai abans el municipi havia fet un esforç econòmic semblant per ajudar les famílies amb la compra dels llibres de text dels seus fills, una iniciativa de la Generalitat Valenciana que donem suport des del primer moment perquè no hi ha cap més just que el de l’accés a l’educació “, ha assenyalat la regidora de l’àrea, María José Tormo.

L’edil ha agraït la “paciència” de les famílies durant la tramitació dels més de mil expedients canalitzats a través d’un programa informàtic amb la supervisió dels tècnics municipals. En aquest sentit, els departaments d’Educació, Intervenció i Tresoreria han participat en la gestió de les ajudes perquè totes les famílies puguin cobrar avui les seves ajudes.

No són els únics treballadors de l’Ajuntament d’Almassora que han col·laborat amb el programa XarxaLlibres, ja que el Servei d’Informació i Atenció Ciutadana (SIAC) ja va formar un equip especial per atendre en persona als pares que es van acostar durant els primers mesos de sol·licitud de les ajudes. “En futures edicions intentarem canalitzar les ajudes de forma més àgil, però hem bolcat tots els nostres esforços en aquest programa pioner perquè cap família es quedés sense la subvenció”, ha assenyalat l’edil.

La informació corresponent a les quantitats que percebran cada un dels beneficiaris, emparada sota la Llei de Protecció de Dades, es troba al tauler d’anuncis municipal ia la web www.almassora.es.