Més de mil de famílies d’Onda encara segueixen esperant que l’Ajuntament els ingressi els diners de XarxaLlibres

84

Més de mil de famílies d’Onda encara segueixen esperant que l’Ajuntament els ingressi els diners a què tenen dret per a la compra de llibres del curs passat 2015/16. Un nou exemple de la forma de gestiona del quadripartit i que se suma a l’impagament del xec guarderia o al deute amb els col·legis en concepte de material escolar.

I és que sis mesos després d’acabar el curs escolar 2015/2016, l’alcalde de la coalició quadripartida tan sols ha pagat un 40% de les ajudes a la qual els pares tenen dret. El regidor del Grup Municipal Popular, Salvador Aguilella, ha assegurat que “és tot un despropòsit i un exemple més de la pèssima gestió a la qual ja ens ha acostumat aquesta col · lació postelectoral”. La demora en pagar els ajuts a les famílies és “inexplicable, ja que fa mesos que han rebut els diners, 92.318 € de la Generalitat i 92.318,46 € de la Diputació de Castelló, i en comptes de transferir-lo a les famílies ho té retingut en el compte corrent de l’Ajuntament o ho han destinat a altres despeses “.

Cal recordar que el Partit Popular d’Onda ja va exigir en el Ple d’octubre de 2015 que s’activés immediatament aquest programa a Onda, perquè les famílies onders poguessin rebre els diners abans de finalitzar l’any 2015. “No és comprensible que després de sotmetre a les famílies a llargues cues, ara per ara i tenint els diners no ho transfereixin a les famílies de la ciutat que estan beneficiades per aquests ajuts “.
La primera mesura del quadripartit va ser retallar les ajudes municipals als llibres per als escolars d’Onda

Cal recordar que el quadripartit a l’Ajuntament d’Onda va iniciar la legislatura amb una retallada a les ajudes municipals que es concedien als alumnes de la ciutat per l’adquisició dels llibres de text ja que la partida concedida es va retallar en més de 32.344 euros amb respecte a les quantitats que va lliurar el PP en l’anterior curs, que era de 70 euros a tots els alumnes onders de 3 a 16 anys. De fet, la seva primera mesura va ser retallar les ajudes que el PP donava a les famílies de menors de 3 a 5 anys dels 70 als 30 euros.

Per Aguilella “sembla que tinguin alguna cosa en contra de l’avanç de la ciutat i dels drets que gràcies al PP es van consolidar i van ampliar en la legislatura passada en favor de l’educació dels joves onders”.

I és que el PP, en la seva aposta per la igualtat d’oportunitats va millorar i va ampliar les ajudes als llibres de text de manera que totes les famílies comptaven amb un bo de 70 euros, el que suposava una inversió de més de 175.000 euros a l’any.

Aguilella recorda que “a la passada legislatura es va fer un gran esforç perquè totes les decisions que es van prendre en matèria educativa estiguessin acordades amb les famílies, els centres educatius, els professionals de l’ensenyament i fins i tot les llibreries”. D’aquí va sorgir l’ampliació de les ajudes públiques, la millora del servei de bus o, fins i tot, la creació de rutes gratuïtes a l’UJI, l’ampliació horària de la biblioteca, la gran quantitat d’activitats educatives centrades en reforçar l’educació a Onda o , per exemple, la posada en marxa del Banc de Llibres, per citar només algunes de les mesures posades en marxa des de la regidoria d’Educació durant la passada legislatura.