Més de 60.000 ‘sounders’ es deixen seduir per la targeta ‘Fidelitza Castelló’ de la Diputació de Castelló

455

La Diputació de Castelló ha aprofitat la presència de més de 60.000 visitants de fora de la província a l’Arenal Sound per promocionar la targeta Fidelitza Castelló entre ells. L’objectiu és que aquests turistes ocasionals es converteixin en clients habituals a la província gràcies als descomptes que ofereixen els establiments hotelers adherits a aquesta iniciativa impulsada pel Govern Provincial i l’Associació Provincial d’Empresaris de l’Hostaleria i el Turisme de Castelló (ASHOTUR) .

Cal tenir en compte que la meitat dels assistents al festival ja solen repetir visita i que dos terços dels visitants són de fora de la Comunitat Valenciana, de manera que el potencial d’aquesta iniciativa és il·limitat. “L’èxit d’assistència a aquest macrofestival garanteix que aquesta iniciativa ajudarà a ampliar la demanda d’allotjaments hotelers de la província tot l’any”, ha assegurat el vicepresident i diputat de Turisme de la Diputació, Andrés Martínez.

La Diputació de Castelló pretén convertir als més de 60.000 visitants de fora de la província que han estat gaudit de l’espectacle de l’Arenal Sound, que avui acaba, en turistes habituals gràcies a aquesta iniciativa impulsada aquesta legislatura per Javier Moliner. Gràcies a aquesta nova iniciativa ja han estat més de 10.000 les persones que han volgut aprofitar aquestes ofertes, ja que ofereix als turistes de festivals que vulguin tornar a Castelló descomptes en temporada baixa d’un 10% en les reserves d’una vintena d’hotels i càmpings de la província.

Es tracta, tal com ha destacat Martínez, “d’aprofitar el ganxo turístic que suposen aquests macro esdeveniments musicals per enganxar als visitants i oferir-los un al·licient més perquè tornin a Castelló. D’aquesta manera, desestacionalizamos el turisme més enllà de la temporada alta i vam aconseguir perllongar l’impacte beneficiós que els macrofestivals generen en el teixit turístic, econòmic i laboral de la província “.

En aquest sentit, el vicepresident de Turisme ha subratllat que aquesta estratègia promocional ambiciona “convertir els més de 710.000 visitants que es preveu arribin a la província per la seva condició de capital europea de la música en una font d’oportunitats per reafirmar el turisme com una indústria clau per a la generació de riquesa i ocupació en els nostres municipis “.

Aposta pel turisme de festivals

Cal destacar que la targeta ‘Fidelitza, Castelló’ forma part d’una ambiciosa estratègia de promoció turística empresa pel Govern Provincial a través del Patronat Provincial de Turisme i en col·laboració amb l’empresariat turístic per a “atreure grans masses de turistes i que cada vegada siguin més els visitants estrangers que omplin d’activitat turística la nostra província “.

Amb aquest objectiu, i al costat dels 1,5 milions d’euros destinats a la projecció turística internacional de la província, el Govern Provincial destina 400.000 euros de manera directa a garantir l’èxit de les quatre grans convocatòries que marquen el calendari de festivals. Així, la línia d’ajudes per patrocini contempla els següents contractes: Arenal Sound (139.150 euros), FIB (121.000 euros), Rototom Sunsplash (90.750 euros) i Sansan Festival (47.795 euros).