Més de 400 empleats d’Agricultura i Medi Ambient treballen per prevenir els incendis forestals durant les vacances de Setmana Santa i Pasqua

494

Un total de 428 empleats de diferents categories professionals de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural treballen per prevenir els incendis forestals durant les vacances de Setmana Santa i Pasqua.

Durant aquests dies, en els quals augmenta l’afluència de visitants a la natura, especialment en els 22 Parcs Naturals de la Generalitat, la conselleria ha desplegat al territori 90 agents mediambientals recolzats per 310 vigilants de les Unitats de Prevenció. Al costat d’ells estan en tasques de coordinació dels tècnics forestals, coordinadors i els operadors de la xarxa de comunicacions que gestionen els avisos que arriben al telèfon d’emergències de la Generalitat 112.

Aquest desplegament s’emmarca en el Pla de Vigilància Preventiva de la Comunitat Valenciana, una peça clau en la detecció primerenca dels possibles conats d’incendi i que dedica un major esforç a l’augment de la presència al territori i millorant l’operativitat dels recursos.

El Pla ha incorporat nous equips i unitats especialitzades destinats a donar suport preventiu als agricultors en cremes autoritzades i evitar l’inici del foc. S’han creat noves unitats i s’ha incrementat el servei de totes les unitats de prevenció i Suport a Serveis Especials de Vigilància, a més d’augmentar el període de vigilància d’alguns observatoris.

En concret, aquest document defineix els recursos que s’han de mobilitzar per a cada nivell de preemergència, les àrees d’actuació i els serveis concrets que han de realitzar-se en cadascuna, així com estableix, també, un procediment d’actuació comú per a totes els recursos actuants .

A més dels professionals que aquests dies treballaran exercint funcions de vigilància, la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient aconsella a les persones que visitin les muntanyes que, davant de qualsevol sospita d’incendi forestal, truqueu al 112 i recorda que, amb caràcter general, no es pot encendre foc a la muntanya. Només en els llocs preparats i autoritzats dins d’instal·lacions recreatives forestals, i sempre que no s’estableixi el nivell 3 de preemergència d’incendis.