Més de 100 persones participaran en la III gimcana familiar contra el càncer “Apadrina una Perruca Eva Martín-Romo”

512
Més de 100 persones han confirmat la seva participació en la III gimcana familiar contra el càncer “Apadrina una Perruca Eva Martín-Romo”, que tindrà lloc el diumenge 18 de juny a les 11 hores a la pineda del Grau de Castelló.

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló col·labora amb la celebració d’aquesta iniciativa solidària que forma part de l’encomana que va deixar Eva Martín-Romo Calvo als seus familiars ia la Fundació que presideix Javier Moliner abans de morir per aquesta malaltia en 2015. L’objectiu és recaptar fons perquè cap persona que pateixi càncer a la província es quedi sense la possibilitat de tenir una perruca, una cosa que pal·lia els perjudicis psicològics dels efectes secundaris que provoca de vegades el tractament.

La doctora Ana Bouché, directora general de la Fundació, ha qualificat aquesta iniciativa com “una de les activitats que amb més afecte preparem, ja que a través d’aquesta divertida activitat ajudem a complir amb l’objectiu que totes les dones tinguin a la seva disposició perruques gratuïtes “. La directora de la Fundació destaca que “estem estudiant també l’adquisició de mocadors al costat de les perruques, ja que així ens ho sol·liciten les pacients”

Ana Bouché ha volgut agrair a tots els col·laboradors la seva ajuda per fer realitat aquesta activitat esperant que torni a tenir el suport dels castellonencs, tal com ja va passar l’any passat.

Col·laboren la Diputació i l’Ajuntament, entre molts altres

En l’organització de l’activitat ha col·laborat la Diputació Provincial de Castelló, el Patronat d’Esports de l’Ajuntament de Castelló i el I.E.S Francesc Ribalta, els alumnes del cicle formatiu tècnic en animació sociocultural (TASOC) han elaborat i dirigiran les proves de la gimcana.

Els premis que es lliuraran als primers grups classificats són gràcies a la col·laboració de Coca-cola, Motards de la Comunitat Valenciana, Club Esportiu Castelló, Castelló Base, Minigolf de la Pineda, la Papereria de Miriam, la floristeria Rosa Blanca, la perruqueria Vila estilistes, samarretes Flamenkish, els restaurants el Lipizano, J. Zamora, el Port, Danny s Grill, Panchito, la Cuina, la Botiga de la Figa i el celler Roques Negres, els que han posat a disposició de l’organització regals per lliurar als participants .

Com a novetat en aquesta edició, en acabar les proves, a els Dimonis de la Plana sorprendran als participants amb una batukada.

Història del projecte Apadrina una Perruca

El projecte Apadrina una Perruca va ser concebut i iniciat per Eva Martín-Romo, pacient oncològica del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló. A causa del tractament oncològic va perdre els cabells i, com ella mateixa descrivia, a l’enfrontar-se a tan incòmoda situació va ser coneixedora dels elevats preus que tenen les perruques. Per aquest motiu, va decidir organitzar esdeveniments solidaris amb la finalitat de recaptar fons per a la compra de perruques a lliurar posteriorment a les pacients oncològiques que ho necessiten. Va sol·licitar la col·laboració d’aquesta Fundació per a realitzar la compra, el dipòsit de les perruques i articular un procediment de lliurament del material.

El primer esdeveniment solidari organitzat va ser la primera gimcana familiar contra el càncer, celebrat el 7 de juny de 2015 a la Pineda del Grau de Castelló. La recaptació de 2.871 € es va destinar a la compra de 49 perruques i 17 turbants.

A l’octubre de 2015, l’Ajuntament de Nules va donar 2.001 € recaptats en la tercera marxa contra el càncer de mama celebrada al municipi.

Apadrina una perruca, també va rebre una aportació de 354 €, fruit de la rifa d’un pernil solidari en els camps esportius Chencho. Aquesta iniciativa va ser afavorida pel gerent de Trobades Esportives Castelló, Ricardo Satsi.

Així mateix, l’AMPA del CEIP Isabel Ferrer de Castelló va donar 642 € recaptats en el mercat nadalenc celebrat a l’escola.

Aquestes aportacions contribueixen a refermar el projecte solidari d’Eva Martín-Romo.

Al desembre de 2015, respectant l’encomana de treball que Eva va deixar a familiars i personal de l’Hospital Provincial, es va organitzar una exposició d’art solidària a l’Edifici Moruno del Grau de Castelló. Van participar de manera desinteressada cedint obres reconeguts pintors com Ripollés, Paco Puig, Elena Moya, Juan Malagón, Sandra Alsina, l’Escola d’Arts i Oficis de Castelló i desenes de pintors amateurs. La recaptació va ser de 3.380 €.

El primer reconeixement al projecte, arriba a l’abril de 2016 amb el lliurament del guardó I Premis Far PortCastelló en categoria Acció Social. A aquest merescut guardó, se suma el tercer premi que li concedeix el Grup Espanyol de Pacients amb Càncer (GEPAC) en la I Edició del Concurs de Relats.

Els següents esdeveniments solidaris han estat la segona gimcana familiar contra el càncer que va tenir lloc el diumenge 12 de juny de 2016 a la Pineda del Grau de Castelló i la participació el 24 de setembre a la jornada de portes obertes de l’Hospital Provincial.