Màxima calor a la provincia de Castelló

505

Calor màxima a Castelló. Mentres el terç central de la Península es fregeix, amb alertes en Lleida, Ciudad Real, Còrdova i Granada, la província ha viscut una jornada de temperatures en roig, sobre els 34º en municipis com Segorbe o Altura i 31º-32ºC a Castelló, Vinaròs, Benicàssim i Peníscola. A més, la sensació de calor ha augmentat a a penes una setmana per a l’arribada oficial de l’estiu, amb un índex ultravioleta d’entre 9 i 10, el màxim, d’exposició al sol.

La situació, lluny de remetre, anirà més cara a hui i el dissabte, quan es preveuen registres més elevats. “El mercuri està a ple estiu i encara estem a mitat de junio”, assenyala el tècnic de Climatologia de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) en la Comunitat.

“Estem tenint unes temperatures molt superiors al normal per a estes dates, amb calor de ple estiu encara a mitat de juny”, explica Núñez. “El més destacable d’este episodi càlid en la Comunitat serà la persistència. És probable que almenys fins ben entrada la setmana que ve seguim amb estes temperatures inusualment altes per a mitat de juny, amb algun alt i baix en l’interior, en localitats allunyades de l’efecte termoregulador del mar, i molt estables entorn de 30º-32ºC en el litoral”, assenyala.