Maria Sanz guanya l’edició nº20 del premi “Tardor de Poesia” amb “El primer regne”

563

La poetitza Maria Sanz és la guanyadora del 20é PREMI TARDOR D’POESIA amb la obra titulada “El Primer Regne».

El Premi Tardor de Poesia està dotat amb 9.000 € més la publicació de l’obra i està organitzat per l’Associació Cultural Amics de la Natura i patrocinat per l’Ajuntament de Castelló, la Diputació Provincial de Castelló, la Fundació DávalosFletcher i Amics de la natura.

El jurat ha estat integrat per Guillermo Carnero, Rosario Gutiérrez, Mª Victòria Montoliu, Francisco Rico i Fidel Tomàs.

El llibre serà editat per l’editorial Aguaclara, dins de la seva col·lecció Anaquel i serà presentat el 9 de maig a la Fira del Llibre de Castelló, amb la presència de la seva autora.

Per a aquesta edició del premi s’han rebut 241 treballs i han resultat finalistes els següents:

  • Transformació de la cendra
  • la sang
  • Edat pròpia (o llibre de les incertesa)
  • Del cor a la paraula
  • vita brevis
  • Fantasies d’un vell insomne


María Sanz neix a Sevilla (1956), ciutat on resideix. Porta més de trenta anys dedicada a la creació poètica, activitat que li ha permès obtenir diversos premis, entre els quals destaquen Ricardo Molina“, Càceres”, Leonor”, Tiflos”, “ValènciaAlfons el Magnànim“, José d’Espronceda ,” Ciutat de Badajoz ,” Ciutat d’Alcalá d’Henares ,” Germans Machado ,” Vicente Núñez “, iRafael Morales “. Igualment, el Ministeri de Cultura li va atorgar el 1994 una Beca d’Ajuda a la Creació.

De les seves obres publicades cal esmentar teu foc aliena (Edicions Hiperión, 2001), Temple del vol sostingut (Edicions Llibres de l’Oest, 2004), Veu mitjançant (Edicions Point de Lunettes, 2006), Lluna de Capricorn (Antologia 1981-2006) (Edit. Aguaclara, 2007), Hypnos a la finestra (Algaida Editors, 2009), Els polsos cardinals (Edit. Àmfora Nova, 2010), Retaule de cendres (Alcalá de Henares, 2011), i Danaïde (Col. Vandalia, Fundació Lara , 2012).

A més, María Sanz figura a diverses antologies e estudis poètics, entre ells Cinquena Antologia de Adonais (Edicions Rialp, 1993), Elles tenen la paraula (Edit. Hiperión, 1997), Criatura enfront de la creació (Revista Salina Nº14, Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, 2000), Antologia de la Poesia Femenina d’Espanya al Segle XX (Universitat de Pequín, 2001) i Els quaranta principals. Antologia general de la poesia andalusa contemporània (1975-2002) (Edit. Renaixement, 2002). Ha estat traduïda al polonès, anglès, italià, portuguès, xinès i braille.