L’orquesta Sinfónica Freixenet actuarà demà dijous 15 de juny en l’auditori de Castelló amb motiu del 50 aniversari de la refinería BP

501

L’Orquestra Simfònica Freixenet de l’Escola Superior de Música Reina Sofia ofereix aquest dijous un concert a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló. L’espectacle, patrocinat per BP amb motiu del 50 aniversari de la Refineria de Castelló, s’emmarca en l’Abonament de Primavera que organitza l’Institut Valencià de Cultura (IVC). L’agrupació estarà dirigida per Pablo González i comptarà amb la viola Cristina Cordero i el violinista Ivan Grnemann.

Des de la seva creació el 1993, l’Orquestra Freixenet de l’Escola de Música Reina Sofia ha estat dirigida, entre d’altres, per Plácido Domingo, Enrique García Asensio, José Luis García Asensio, Stefan Lano, Jesús López Cobos i Tamás Vásáry.

L’orquestra s’ha presentat amb gran èxit de públic i crítica en les principals sales d’Espanya i compta amb nombrosos enregistraments, entre les quals destaquen les realitzades per Sony España, Ràdio Clàssica de Ràdio Nacional d’Espanya, Televisió Espanyola, Canal Plus i la revista italiana Amadeus.

El violonista Ivan Grnemann, nascut a Madrid, estudia des de 2014 a l’Escola Reina Sofia, gaudeix de beca de matrícula de la Comunitat de Madrid i Fundació Albéniz. Forma part de l’Orquestra Simfònica Freixenet i ha estat membre del Quartet Iberia i del Quartet Haendel de Ports de l’Estat, amb el qual ha rebut el diploma Alumne més Excel·lent del seu Departament en el curs 2015-2016. Actualment forma part del Quartet i del Grup Albéniz de Prosegur. Toca un violí “Gand et Bernardel” Nº 1359 de 1888, cedit com a beca d’instrument per Assegurances Bilbao.

La viola Cristina Cordero, també nascuda a Madrid, estudia a l’Escola Reina Sofia en el Departament de Viola Fundació BBVA amb Diemut Poppen. Gaudeix de beca de matrícula de la Comunitat de Madrid i Fundació Albéniz i ha rebut el diploma d’Alumne més Excel·lent del seu Departament en el curs 2015-2016.

El director Pablo González és reconegut com un dels directors més versàtils i apassionats de la seva generació i posseïdor d’una rica personalitat artística caracteritzada per una intensa musicalitat i extraordinària mestria tècnica, és un músic que transmet gran inspiració tant a orquestres com a públics de tot el món.

Molt present també en el panorama operístic, Pablo González va fer el seu debut en Glyndebourne dirigint amb enorme èxit ‘L’elisir d’amore’, després del qual va ser novament convidat per a la temporada 2016-2017. Altres treballs inclouen ‘Carmen’ a la Quinzena Musical Donostiarra (Sant Sebastià), ‘Don Giovanni’ i ‘Madama Butterfly’ a l’Òpera d’Oviedo, i el programa doble La Voix Humaine / Una Voce in Off, Die Zauberflte, Daphne i Rienzi , al Gran Teatre del Liceu, de Barcelona.