L’oficina Eurodesk de política juvenil ubica en Vila-real la seva seu numero 54 en el pais

159
Vila-real s’ha convertit en tot un referent en l’àrea de Castelló gràcies a les seves polítiques juvenils i ara, gràcies a l’oficina Eurodesk, també estarà ubicada al mapa europeu. Així ho ha assegurat el regidor de Joventut, Xavier Ochando, que ha presentat de manera oficial aquest servei davant ajuntaments, associacions i entitats de la província que han acudit a Vila-real a conèixer de primera mà aquest anomenat multiplicador de qualitat, que es converteix al número 54 a nivell estatal, però que és el primer que s’instal·la a la província de Castelló i que donarà servei també a joves de Terol i Tarragona que encara no disposen d’aquesta xarxa.

Presentació oficina Eurodesk Vila-realOchando, que ha recordat l’esforç realitzat des de 2011 per transformar la Regidoria de Joventut d’un ens residual a un referent provincial, ha destacat que “no podíem quedar-nos en la programació per a la formació i l’ocupació, o per a la inclusió, així com en l’autogestió de l’agenda de l’Espai Jove per part dels joves i les associacions de la ciutat, sinó que havíem d’anar més lluny i ho hem aconseguit “.

“Arribar a Europa era un dels nostres objectius i ara Europa podrà arribar més fàcilment a tots els joves de Vila-real i de Castelló”, explica. El primer pas es va donar amb la creació de les ajudes Erasmus pròpies, que han beneficiat 13 estudiants. “Gràcies a l’arribada de l’oficina Eurodesk a l’Espai Jove, ara sí formem part del mapa europeu de la joventut”, assenyala. I és que, aquesta xarxa d’oficines està repartida per tot Europa i en ella treballen 1.200 professionals de 35 països.

“Dins el paraigua de l’oficina Eurodesk, trobem nombrosos conceptes molt interessants per als joves, com poden ser l’orientació per trobar possibilitats d’ocupació a l’estranger, l’assessorament per aconseguir beques, intercanvis, fer voluntariat internacional, participar en camps de treball, rebre a estudiants d’intercanvi, aprendre idiomes o obtenir recomanacions a l’hora d’emprendre un viatge a l’estranger, entre moltes altres opcions “, assenyala Ochando, alhora que assegura que a Vila-real ja s’estan posant en marxa alguns projectes. En el primer d’ells està implicat el municipi italià de Sacile, agermanada amb Vila-real, que servirà per posar en comú el Consell de Xiquets i Xiquetes d’ambdues ciutats i realitzar col·laboracions. A més, Vila-real està en contacte amb l’Ajuntament de l’Alcora per realitzar un projecte d’intercanvi juvenil dins l’àmbit de la ceràmica basat en la creació d’una xarxa de coneixement comú que serveixi per millorar les competències de les persones que s’involucrin. Així mateix, la ciutat està adherida a la xarxa europea de voluntariat juvenil per facilitar als joves la participació en aquest tipus d’iniciatives, per la qual cosa l’objectiu és crear una borsa de voluntariat.

“L’oficina Eurodesk suposa una oportunitat per créixer que no podem deixar passar”, indica l’edil. “Amb el lema ‘Junts anem a més’ de la Regidoria volem estar a Europa de la mà dels joves de Vila-real, un objectiu que cada vegada està més a prop”. Després d’aquesta presentació oficial, la iniciativa arribarà als instituts de la ciutat en els pròxims dies i s’obrirà a la ciutadania a través d’un perfil de Facebook sota el nom Eurodesk Vila-real i el perfil de Twitter @VilaEurodesk.