L’oferta de tallers d’estimulació cognitiva per part de la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Castelló ha sigut tot un èxit

97

L’oferta de tallers d’estimulació cognitiva per part de la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Castelló ha sigut tot un èxit. El programa, que s’ha posat per primera vegada en marxa enguany, ha completat les places oferides en amb prou faenes uns dies donat l’interès generat. La regidora de Gent Gran, Mary Carmen Ribera, ha mostrat la seua “satisfacció” per la resposta als tallers d’estimulació cognitiva, que s’incorporen per primera vegada a la programació d’activitats de l’àrea.

Ribera, que ha visitat la primera sessió, ha subratllat que “amb aquest taller es pretén donar resposta a la demanda existent entre les persona majors per la realització d’aquest tipus d’activitats i afavorir i millorar en definitiva la seua qualitat de vida”. L’edil ha afegit que aquest tipus de tallers “promouen un envelliment actiu i estimulen aspectes com l’atenció i la concentració a més d’afavorir la socialització”.

El programa d’estimulació cognitiva ‘Brain Factory‘, el primer creat en col·laboració amb la Societat Espanyola de Neurologia, està dirigit a persones majors de 50 anys que desitgen mantenir i/o potenciar la seua reserva cognitiva. Es tracta d’una eina pautada, estructurada, personalitzada i individualitzada, dissenyada per a mantenir i potenciar la reserva intel·lectual, potenciar aprenentatges nous, prendre consciència del cos i millorar el seu estat i fomentar les interaccions socials de les persona majors.

Per a l’assoliment dels anteriors objectius es treballen àrees com la memòria, la capacitat resolutiva, el llenguatge, l’orientació espacial, l’habilitat de càlcul i l’atenció. Les sessions inclouen exercicis variats de neurofitness, càlcul amb àbac, relaxació i benestar, segons expliquen des de l’Oficina de Gent Gran de l’Ajuntament de Castelló. A més, la regidora Mary Carmen Ribera ha apuntat que “les classes s’adapten en tot moment a les necessitats de l’alumnat”.

“Els excel·lents resultats obtinguts i l’interès mostrat per les persones participants van ser decisives a l’hora de plantejar l’engegada d’aquest programa per part d’aquesta Regidoria de Gent Gran durant l’exercici 2017″, ha argumentat la regidora Mary Carmen Ribera. La durada del taller serà de 7 mesos i mitjà de durada. Aquest taller es desenvoluparà en la seu de l’associació de jubilats i pensionistes Azahar, atenent a l’interès mostrat per aquesta associació a formar part d’aquest programa.

La regidora de Gent Gran ha explicat que “aquesta primera edició ens servirà per a conèixer la demanda, analitzar la satisfacció dels usuaris i estudiar millores si fóra necessari de cara a noves edicions”. Est és un dels nous serveis incorporats a la programació de Gent gran per part de l’Ajuntament de Castelló, que està treballant en el programa ‘Castelló, ciutat amigable amb la gent gran”.