Lledó Bou ha guanyat el premi al millor pòster a la Biennal de la Reial Societat de Química

500

L’alumna del Màster en Química Aplicada i Farmacologia de la Universitat Jaume I de Castelló, Lledó Bou Iserte, ha guanyat el premi al millor pòster en la XXXVI Biennal de la Reial Societat Espanyola de Química dins del Simposi de Química Biològica celebrat a finals de juny a la localitat catalana de Sitges, amb un treball sobre els nous inhibidors de les proteases de cisteïna denominats dipeptidil nitroalquenes.

En el treball ‘Dipeptidyl nitroalkenes es covalent reversible inhibitors of cysteine ​​proteases’, realitzat en col·laboració amb Antonio Latorre; Santiago Rodríguez i Florenci V. González, la jove investigadora explica com dipeptidil nitroalquenes, un nou tipus d’inhibidors reversibles, mostra una acció més potent contra les proteases de cisteïna relacionades amb malalties tropicals infeccioses com el Chagas o la malaltia de la son.

Lledó Bou Iserte és graduada en Química i estudia el Màster en Química Aplicada i Farmacologia en l’especialitat de Química Mèdica. Ha participat com a investigadora al Departament de Química Inorgànica i Orgànica de l’UJI en el projecte de ‘Disseny i síntesi de nous inhibidors de cisteïna proteasa’ i en el de ‘Caracterització de reactius per la síntesi de productes d’origen vegetal i desenvolupament de nous processos de síntesi orgànica ‘a l’empresa Servyecología i Tractaments d’Aigua, SL A més, participa al programa universitari ‘Estudia i investiga’ sota la tutela del professor Florenci V. González Adelantado, de l’àrea de Química Orgànica.