L’institut Gil-Albert participa per primera vegada en el Festival de Teatre Clásic de La Alcudia amb “De Sukei a Naima”

469

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert s’incorpora per primera vegada al Festival de Teatre Clàssic L’Alcúdia-Universitat d’Alacant amb l’obra “De Sukei a Naima”, de Gemma Miralles. La representació a càrrec de la companyia La Dependent d’Alcoi tindrà lloc demà divendres a les 22:00 hores a l’Alcúdia d’Elx i l’entrada és gratuïta limitada a la capacitat del recinte.

El text de Miralles, que interpreta un dels papers, va ser guardonat amb el Premi Eduard Escalante de Teatre en Valencià. En l’obra dirigida per Crisitina Lügstenmann participen, a més, Pepa Miralles, Pep Sellés, Vicent Pastor, Marta Chiner, Rafa Segura i Aina Gimeno. A través de la seva activitat “Teatre amb l’IAC Juan Gil-Albert”, l’ens cultural de la Diputació d’Alacant se suma al festival d’arts escèniques que enguany celebra la seva cinquena edició.

“De Sukei a Naima”, estrenada oficialment a la passada Mostra de Teatre d’Alcoi, se centra en la història d’una família morisca valenciana des de fins del segle XV als anys immediatament posteriors a l’expulsió d’aquests en 1609. En aquest període els membres de la família viuran diferents reaccions. Els dubtes entre abandonar la terra natal o quedar-se a ella renunciant a la seva religió porta a tres generacions de dones -la àvia Sukei, la seva filla Aixa i la seva néta Naima- a adoptar decisions diferents.