Letras del Mediterraneo trionfa en les llibreries de la provincia de Castelló

457
Letras del Mediterraneo, la innovadora aposta cultural de la Diputació de Castelló per a promocionar turísticament la província de Castelló, va com un tir. Tant és així que ja s’han venut la major part dels 46.500 exemplars posats a la venda entre les quatre novel·les escrites pels guardonats d’aquest any, de manera que en algun cas ja s’està imprimint la segona edició.

El vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha destacat que “l’objectiu que es va marcar el Govern Provincial en impulsar aquesta iniciativa s’està complint amb escreix quan tot just estem celebrant la segona edició de Lletres de la Mediterrània. La millor prova que és un èxit és que Megan Maxwell ha esgotat en només una setmana els 35.000 exemplars impresos de ‘Fins que surti el sol’, ambientada a Benicàssim “.

“També estan en una situació semblant les altres tres novel·les incloses en aquesta edició de Lletres de la Mediterrània, ‘La lluna en les mines’, de Rosa Ribas, que a més d’haver esgotat gairebé els 3.000 exemplars llocs inicialment a la venda, està recollint unes crítiques excel·lents “, ha destacat Sales.

A més, Lleó Arsenal està a les llibreries amb ‘Bandera negra’ de la qual s’han imprès 3.500 exemplars, i Julio César Cano amb ‘Tant de bo fossis aquí’, de la qual hi ha un tiratge de 5.000 exemplars.

El web oberta al públic per votar a la novel·la que millor reflecteix i serveix de promoció per a la província de Castelló ja està recollint les opinions dels lectors. A l’enllaç www.votacionesletrasdelmediterraneo.com es pot accedir a les votacions, alhora que el web inclou tota la informació de les quatre novel·les i tot el referent al certamen de Lletres de la Mediterrània.

Quatre reconeguts escriptors com a prescriptors de la província

Com ha destacat Vicent Sales, “la Diputació de Castelló ha impulsat Lletres de la Mediterrània per revolucionar l’activitat cultural i turística de tota la província i convertir la literatura en el millor aparador dels innombrables atractius que atresoren els nostres municipis. Ja podem assegurar l’èxit de un certamen que enguany ha convertit a quatre escriptors de renom nacional en prescriptors d’una terra de sensacions única “.

Novel·la romàntica: Megan Maxwell

Autora de nombrosos bestsellers i amb milions d’exemplars venuts a tot el món, el guardó de Lletres de la Mediterrània en la seva categoria de novel·la romàntica ha recaigut sobre Megan Maxwell, la més cèlebre escriptora espanyola de novel·la romàntica, amb ‘Fins que surti el sol’ , que presentarà a Benicàssim el proper 29 de juny. “Es tracta d’un dels gèneres literaris amb més tirada en l’actualitat i de la mà de Megan Maxwell estem aconseguint que la nostra província, i els seus encants, s’enamorin a milions de lectors”. Està ambientada principalment a les platges de Benicàssim.

Novel·la històrica: Lleó Arsenal

En aquesta línia, “i conscients que la nostra essència i llegat ens ofereixen un patrimoni històric envejable”, la segona edició d’aquesta eina de promoció ha convertit la província en l’eix d’una novel·la històrica inspirada en la Guerra Carlista de la mà de l’escriptor madrileny, Lleó Arsenal. Les escenes van des de Castelló fins a Vinaròs, passant per Sant Mateu o Les Coves de Vinromà.

Narrativa: Rosa Ribas

Considerada per molts com la gran dama europea de la novel·la negra, Rosa Ribas ha ambientat la seva novel·la ‘La lluna en les mines’, de tall fantàstic, a la província de Castelló “ajudant-nos a tota la província a seguir escrivint les millors pàgines d’aquest racó de la Mediterrània “. Recull en les seves pàgines la màgia d’escenaris com el Panyagolosa, Vistabella i tot el Maestrat.

Novel·la policíaca: Julio César Cano

Amb el mateix objectiu, l’escriptor català, però establert a la Pobla Tornesa, Julio César Cano, és un altre aliat turístic de la província amb ‘Tant de bo fossis aquí’ centrada principalment a la capital de la província. L’inspector Monfort, protagonista del llibre ‘Assassinat a la plaça de la Farola’ ha repetit Castelló com a escenari en la seva investigació.

Així les coses, el vicepresident i diputat de Cultura ha destacat que aquesta segona edició de Lletres de la Mediterrània “suma el prestigi de quatre grans novel·listes, a una iniciativa que busca fer de la literatura un reclam turístic d’utilitat i un argument més per sentir-nos orgullosos de la nostra terra “.