L’escriptor Juanma Velasco ha presentat al Casal Jove de Cabanes la seva última novel·la ‘Tremolors per a una republica’

119

L’escriptor Juanma Velasco ha presentat al Casal Jove de Cabanes la seva última novel·la ‘Tremolors per a una republica’, obra de ficció amb un ritme i trama que atrapa des del principi.

Acompanyat d’un nodrit nombre de veïns, l’autor a explicat el seu procés creatiu, experiències i la trama principal d’aquesta nova aventura literària.
Natural de Castelló, Juan Manuel Velasco exerceix en l’actualitat com a escriptor professional. Novel·lista, columnista, assagista i poeta, ha publicat les novel·les Només els homes sense pàtria pinten llops de mar (Ellago edicions, 2006), A tu Mateu és a tu (2013 i Puertabierta Editors, Mèxic 2015) i Tremolors per a una República (Fenixly editors, 2015).

Finalista en dues edicions, 1998 i 1999, del certamen literari Ciutat de Salamanca de Novel·la i també del Premi Azorín de Novel·la 2005.

Autor d’un poemari titulat Sonestos, un recull de les seves 100 millors sonets. A més, ha publicat un Fotopoemario que sota el títol Fotosonetos de la província de Castelló, poetitza alguns dels ecosistemes més bells d’aquesta província.

Va exercir durant 11 anys com a co-responsable de l’àrea de Comunicació d’Unió de Mútues (organització que va arribar a tenir 1100 treballadors) assumint les tasques, entre d’altres, de direcció de la newsletter corporativa, gestió de la intranet, organització d’esdeveniments, confecció de textos institucionals i l’elaboració i publicació d’un llibre commemoratiu dels 50 anys d’una de les entitats fundadores titulat ‘les Mútues d’Accidents de Treball a la província de Castelló’.

El 2010 va abandonar Unió de Mútues per dedicar-se professionalment a l’escriptura. També és un dels columnistes titulars de la Revista Gurb.

Interrompudament des de fa set anys, col·labora amb una freqüència setmanal amb un article d’opinió al diari Levante de Castelló.