Les persones afectades per un deteriorament cognitiu d’Onda poden portar un localitzador permanent per GPS

72

Les persones afectades per un deteriorament cognitiu poden portar un localitzador permanent per GPS amb el qual es pretén potenciar la seguretat, confiança i tranquil·litat dels seus familiars o cuidadors.

En aquest sentit, des de la regidoria de gent gran s’ha estat treballant al costat de Creu Roja perquè l’Ajuntament de Nules pugui oferir aquest servei de Localització Permanent amb GPS. Per tant, les persones interessades a sol·licitar-lo o demanar informació al respecte poden dirigir-se al departament de Serveis Socials.

Entre les prestacions d’aquest dispositiu destaca l’atenció telefònica permanent, el servei permanent de localització GPS, l’atenció a través de pàgina web, l’avís d’entrada en zona prefixada com perillosa o abandonament de zona prefixada com segura, l’avís de desplaçament per sobrepassar els 35 km / hora o l’avís automàtic del nivell de la bateria.

El regidor de gent gran, Antonio Romero, matisa que “amb aquest servei, que és totalment gratuït, propiciem la independència de les persones grans i la tranquil·litat dels seus familiars”.

El funcionament d’aquest localitzador és a través d’una xarxa de telefonia mòbil i un dispositiu terminal específic de localització que incorpora GPS i que permet, de forma permanent, la lozalización de la persona i la detecció de situacions perilloses.

Així doncs, la persona catalogada amb risc es limita a portar el dispositiu cada vegada que surti al carrer i els familiars o cuidadors són els que s’han d’ocupar del correcte ús i manteniment del mateix. A més, han d’estar constantment en contacte amb Creu Roja per al seguiment i sol·licitud de canvis en les prestacions del servei.