Les obres per a la transformació de l’altar major de l’ermita de Santa Quitèria d’Almassora començaran aquesta mateixa setman

102

Les obres per a la transformació de l’altar major de l’ermita de Santa Quitèria començaran aquesta mateixa setmana, segons la previsió de l’Ajuntament d’Almassora. Després de la visita realitzada pels tècnics de la Conselleria de Patrimoni, el consistori ha plantejat algunes modificacions sobre la intervenció projectada a l’ermita pel que els treballs poden començar immediatament amb el vistiplau de l’administració autonòmica.

Davant la proximitat de l’inici de les obres, l’Ajuntament ha trasllat la imatge de Santa Quitèria fins a la parròquia de la Nativitat, el lloc en el qual la figura roman durant les celebracions en el seu honor i que, per tant, compta amb les mesures de seguretat necessàries. El transport de la patrona des de l’ermita va ser realitzat ahir diumenge en un vehicle de la Policia Local d’Almassora. En l’operació van participar també el rector de l’església de la Nativitat, Juan Ángel Tapiador, membres de la Cort d’Honor de Dames Mare de Déu del Rosari i Santa Quitèria i portadors habituals de la Santa, a més de l’alcaldessa, Susanna Nicolau, i la regidor de Cultura, Isladis Falcó.

La primera fase de l’actuació que durà a terme la Regidoria de Patrimoni per a la millora del retaule tindrà un cost de 28.800 euros i tindrà com a finalitat que l’estructura recuperi part de la semblança amb l’altar original, per la qual cosa els professionals que la portaran a terme s’han basat en fotografies aportades pels veïns. El consistori adaptarà el retaule a les dimensions de la imatge de la patrona, perquè el resultat final es d’acord amb les mesures de la talla religiosa.

La segona intervenció tindrà com a finalitat el pintat de l’interior del temple, per la qual cosa els restauradors hauran de realitzar cates sobre les parets de l’ermita i descobrir així els tons originals empleats. Aquests treballs es duran a terme durant els primers mesos l’any que, pel que estaran recollits en el pressupost de la Regidoria de Patrimoni per a l’exercici de 2017.

L’edil de Patrimoni, Amaya Gómez, ha agraït la col·laboració dels rectors d’Almassora així com dels membres de confraries i associacions religioses de la localitat i els veïns que han aportat documentació. “Tot el poble s’ha bolcat amb aquest projecte que acostarà a l’ermita al seu aspecte i caràcter original”, ha assegurat la regidora.