Les associacions i les ONG d’Almassora participen en els actes de la primera setmana per a la tolerancia

116

Les associacions i entitats benèfiques locals integrades en la Plataforma d’ONG d’Almassora han participat aquest matí en l’acte central de la I Setmana per la Tolerància. Per a l’ocasió, el consistorial ha organitzats activitats d’animació, contacontes i una ‘mascletà’ de globus de les que han gaudit els més petits.

La jornada familiar ha començat amb la lectura d’una manifest en defensa del respecte en el qual la regidora de Serveis Socials, Diana Belliure, ha destacat el paper de l’educació com a principal eina per combatre la intolerància. “Totes les persones tenen dret a viure en pau i ser elles mateixes” resava el text llegit per l’edil, qui ha afegit que “ni la raça, ni el gènere, ni les creences, ni les idees poden ser mai un argument per justificar la discriminació “.

Aquesta primera I Setmana per la Tolerància culminarà amb les jornades de formació per a ONG locals que l’Ajuntament d’Almassora celebrarà els dies 29 de novembre i 2 de desembre. La programació va arrencar dilluns passat amb un taller dirigit a minories ètniques i va continuar dijous passat amb una sessió en què van participar persones majors de 60, un grup que juga un paper fonamental en l’educació dels més petits.

La creació d’un programa d’actes setmanal que anés més enllà de la celebració del Dia Internacional de la Tolerància ha buscat que les activitats arribessin a un major nombre de col·lectius. Belliure ha agraït la col·laboració d’entitats i associacions benèfiques en aquestes jornades i, especialment, “de tots els veïns que, un cop més, ens han demostrat que Almassora és un poble solidari, acollidor i disposat a ajudar als que més ho necessiten”.