L’autoritat Portuaria de Castelló instal.la una barrera anticontaminant en la seva dársena interior

498
L’Autoritat Portuària de Castelló ha instal·lat una barrera anticontaminació en el seu dàrsena interior de 175 metres amb l’objectiu de confinar possibles vessaments de petroli cru i refinats. Aquesta barrera es suma a la ja instal·lada a al canal d’Iberdrola i amb això PortCastelló disposa de 525 metres de barreres interiors que li permeten estar preparats davant de qualsevol abocament.

El simulacre per comprovar la seva efectivitat s’ha desenvolupat amb èxit. L’exercici ha consistit en el desplique de la barrera entre les dàrsenes interior i pesquera mitjançant una llanxa, i la seva efectivitat permet protegir les embarcacions de pesca de qualsevol abocament o vessament d’hidrocarburs i altres substàncies nocives.

A aquestes barreres interiors cal afegir la recent ubicació d’una barrera oceànica a la bocana del port, de 400 metres i 2.400 quilos, única per les característiques a tot Europa.

Amb tot això, “PortCastelló consolida el seu compromís a la prevenció i lluita contra la contaminació marina en mantenir-protegit tant de possibles vessaments a l’exterior del port com a l’interior del mateix”, ha explicat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo . “Un port ha de ser sostenible i és crucial per a nosaltres garantir la seguretat i protecció del port i del seu entorn”.