L’atletisme Platges de Castelló es el mes representat en la selecció nacional que disputarà l’europeu de cross

86

La Reial Federació Espanyola d’Atletisme ha fet pública la selecció que disputarà el proper Campionat d’Europa de Cros que se celebrarà a la ciutat italiana de Chia el proper 11 de desembre. Per confeccionar l’equip s’han tingut en compte els crosses d’Atapuerca (Burgos), Sòria i Alcobendas. En aquesta selecció, que participarà en les categories juniors, promeses i absoluta, tant masculina com femenina, estarà integrada per 18 atletes masculins i 16 atletes en la categoria femenina. El club amb més representació és el Playas de Castelló amb 6 atletes, seguit pel Barcelona amb 5.

En la categoria masculina l’únic atleta del Playas seleccionat ha estat el mitjà fondista internacional Ignacio Fontes, que tot i que el cross no és la seva especialitat (aquest atleta és un dels millors atletes europeus de la seva edat tant en 800 com en 1.500) , ha completat un gran inici de temporada al cross sobre distàncies entre 6 i 7 quilòmetres i això pot ser un bon presagi del seu rendiment posterior en la seva veritable especialitat on tindrà com a gran objectiu una medalla en el Campionat d’Europa Júnior d’aire lliure.

En la categoria femenina han estat 5 les atletes que estaran a Itàlia ia més s’ha quedat a les portes Maria Ureña en la categoria promesa, ja que la direcció tècnica de la RFEA ha decidit no completar l’equip de 6 i portar només a 4 atletes . Si haguessin optat per portar l’equip complet, Maria s’havia guanyat la selecció. Amb l’equip absolut estarà Irene Sánchez-Escribano, atleta de 24 anys, llicenciada en medicina i que fa el seu debut amb l’equip nacional absolut. Irene és toledana i especialista en 3.000 obstacles i per a ella ha estat una gran alegria el poder disputar aquest Campionat d’Europa.

L’equip promesa, on tan sols han estat seleccionades 4 atletes, de manera que si alguna d’ella no pot acabar la prova l’equip no puntuarà, el 50% de la selecció són atletes del Platges amb Claudia Estévez, a la qual en les últimes 3 temporades les innombrables lesions no li han deixat demostrar la seva gran classe i l’actual Campiona d’Espanya de Cros Cristina Mirall. Finalment, en la categoria júnior, també hi haurà 2 representants del Platges amb Mª del Mar Casillas, per a la qual aquesta prova serà la seva última participació com júnior i la gran revelació de la temporada, la madrilenya Lucia Rodríguez que es va imposar de manera contundent en Atapuerca, per davant de la selecció anglesa i irlandesa i diumenge passat a Alcobendas donava un altre recital per davant de les millors espanyoles i portugueses.