L’ajuntament d’Onda tramita 16.852 euros en ajudes per a lloguers

111

L’Ajuntament d’Onda, a través de l’àrea de Política Social que dirigeix ​​l’edil Mª Carmen Aguilella, ha fet públiques les dades que es desprenen de l’últim informe referent als ajuts sol·licitats per a lloguers d’emergència social així com per al lloguer d’habitatges.

Tal com ha avançat l’edil, “tot i no ser competència municipal per evitar desnonaments al nostre municipi, tots els treballadors de l’àrea de Política Social s’han bolcat en ajudar i informar a tramitar les ajudes de lloguer de l’habitatge que en el mes de març de 2016 la Conselleria de l’habitatge va posar a disposició dels ciutadans de la Comunitat Valenciana “. Aguilella ha matisat que es tracta d’unes ajudes que havien de ser tramitades pels ciutadans directament, però davant la situació de la dificultat de les mateixes “vam decidir localitzar i contactar amb aquelles famílies que sabíem que tenien un contracte de lloguer i ajudar-los en la tramitació de les mateixes “ha assenyalat Aguilella.

Així doncs, segons es desprèn de l’informe de tramitació d’expedients, s’han tramitat des de l’Ajuntament un total de 196 sol·licituds de famílies onders per ajudar-los en el pagament del lloguer. En termes econòmics, el volum d’expedients tramitats ha suposat un total suposa un import global de subvencions atorgades que ascendeix a 76.311,07 euros.

Pel que fa als ajuts sol·licitats per a lloguers d’emergència social, les quals sí que són tramitades pel consistori d’Onda, un total de 86 famílies s’han vist beneficiades dels ajuts, el que repercuteix en un import total de subvenció que ascendeix a 86.541,14 euros.

Així doncs, en total s’han tramitat 282 sol·licituds d’ajuts per a lloguers per un import de 162.852 euros.

En aquest sentit, Aguilella ha recordat que es tracta d’una actuació municipal orientada a garantir un habitatge digne per a qualsevol dels ciutadans d’Onda, i ha assenyalat que així ho recull la Constitució. “Tot ciutadà té dret a un habitatge digne, no només habitatge digne sinó també la llum i l’aigua. En aquests drets hem bolcat moltíssims esforços en aquest any de govern “ha indicat l’edil recordant actuacions concretes com el conveni de col·laboració que el consistori ha subscrit amb FACSA per evitar els talls de l’aigua a les famílies amb escassos recursos econòmics, així com la creació de l’Oficina d’Intermediació Hipotecària per mitjà d’un conveni amb el Col·legi d’Advocats que recentment hem renovat per assessorar i buscar solucions a les situacions de risc i possible pèrdua de l’habitatge. En aquest sentit, Aguilella ha subratllat que “un total de 80 ciutadans d’Onda ja han utilitzat aquest servei”.

Així mateix, l’edil ha assenyalat que des de l’equip de govern s’ha continuat amb la política d’ajudar a aquelles famílies que han perdut el seu habitatge a què temporalment l’ajuntament doni suport i assumeixi el cost de l’habitatge de l’aigua i la llum.

Aguilella ha conclòs recordant que “hem anat més enllà del que és la competència municipal i sense dubtar-ho hem bolcat tots els nostres esforços a ajudar a sol·licitar als ciutadans onders, amb escassos recursos econòmics, totes aquelles ajudes procedents de la Conselleria de l’Habitatge” .