L’Ajuntament d’Onda ha posat en funcionament l’Escola d’Estiu infantil

473

L’Ajuntament d’Onda ha posat en funcionament l’Escola d’Estiu infantil, dirigida a majors de 3 anys i menors de 18 anys, pertanyents a famílies en risc d’exclusió. L’Escola d’Estiu funcionarà entre els mesos de juliol i agost, i el nombre de menors que es beneficiaran d’aquest programa supera els 40 xiquets i xiquetes.

Mari Carmen AguilellaLa tinent d’alcalde de Política Social, Mari Carmen Aguilella, ha explicat que aquesta iniciativa està destinada a “propiciar processos d’inclusió d’aquests menors, una gran part d’ells amb edats compreses entre els 3 i 12 anys, els quals podran participar en les activitats previstes de l’Escoleta d’Estiu Municipal com una fórmula d’inclusió social. Els majors de 12 anys fins als 18 realitzaran les seves activitats socioeducatives en les instal·lacions de la Parròquia Sant Bartolomé. A més, amb esta iniciativa municipal, l’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet, promou la importància dels hàbits alimentaris com a part fonamental d’una adequada nutrició, implementa una dieta adequada, consciència als menors i les seves famílies de la importància d’estar ben alimentats, crega hàbits d’higiene abans, durant i després de cada menjar, i contribuïx al desenvolupament de les habilitats socials amb les activitats escolars.

Aguilella ha recordat que “el programa es du a terme els dies laborals de dilluns a divendres de 9 a 16.30 hores”, i ha destacat que “amb aquest servei, l’Ajuntament assegura a aquests menors tres menjars al dia: esmorzar, menjar i berenar”. Per a dur-ho a terme, el consistori invertix quasi 23.000 euros. A més, este pla serveix per a crear llocs de treball que reforçaran el que vénen fent els voluntaris. Per a aquest programa d’atenció de necessitats i inclusió social de menors i les seves famílies en període estival, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha concedit una subvenció de 11.225,74 euros a l’Ajuntament d’Onda.

La tinent d’alcalde de Política Social ha recordat que, “d’aquesta manera, l’equip de govern demostra el seu interès per millorar les polítiques socials per damunt de qualsevol altra qüestió, protegeix als menors i fomenta la igualtat d’oportunitats de tots els xiquets d’Onda derivats de Serveis Socials assegurant-los una alimentació saludable”.