L’Ajuntament d’Onda acosta la informàtica a persones amb diversitat funcional intel·lectual

457

L’Ajuntament d’Onda continua treballant en el desenvolupament personal i professional de les persones en risc d’exclusió social, a través d’un intens programa d’alfabetització digital que afavorix la seva autonomia i facilita la seva inserció en el mercat laboral.

Per aquest motiu, l’equip de govern ha posat a disposició de la ciutadania major de 18 anys amb diversitat funcional intel·lectual un curs que ha finalitzat aquesta setmana, d’introducció a Internet i comunicació online. Les classes van començar el passat 28 de novembre i s’han impartit els dilluns de 17.30 a 19.00 hores a la Casa de la Cultura, fins a completar un total de 30 hores de formació, adaptada als diferents nivells. La tinent d’alcalde de Política Social, Mari Carmen Aguilella, ha destacat que “per a aconseguir-ho, la figura del formador ha sigut molt important, adaptant-se al diferent nivell de cada un dels participants”. Per a l’equip de govern, un any més esta iniciativa ha sigut tot un èxit, “superant els objectius marcats i millorant les destreses dels alumnes”.

Aquesta formació està inclosa en els projectes d’inclusió social del consistori, liderat per l’alcalde Ximo Huguet, que oferix durant tot l’any un ampli ventall de cursos per a diferents nivells, dirigits als col·lectius més vulnerables de la ciutat, com les persones d’edat avançada, amb mobilitat reduïda o que es troben aturades. “L’objectiu d’aquestes classes de formació és ajudar a millorar la qualitat de vida dels ciutadans onders, obrint-los les portes a un futur lloc de treball”, ha explicat Aguilella, qui ha valorat positivament la participació i ha convidat als interessats a seguir apuntant-se a futurs cursos.