L’ajuntament de Vila-real subvencionarà amb un total de 90000€ a les empreses que contracten a persones aturades

424
L’Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria d’Economia, ha publicat les bases d’una nova convocatòria de subvencions per facilitar que les empreses amb centres de treball a Vila-real contractin treballadores i treballadors desocupats. 

Aquestes subvencions estan dotades amb un pressupost de 90.000 € i els ajuts es troben emmarcades en el Pla Municipal de Foment de l’Ocupació que desenvolupa el departament “amb la intenció de treballar, des de tots els àmbits possibles, en la lluita contra l’atur a la ciutat “, segons ha recordat l’edil d’Economia, Pasqual Batalla. 

Així mateix, també és destacable comentar, que la subvenció del pla és de 375 euros al mes, amb un màxim de tres mesos de 1.125 euros per treballador. Algunes de les condicions del programa són que els contractes formalitzats tinguin per beneficiaris a persones empadronades a Vila-real, per un mínim de 20 hores setmanals i que estiguin almenys 12 mesos a l’atur. A més, les ajudes prevaldran a les empreses més petites de la ciutat, les que tinguin acreditació de Comerç Excel·lent o Green Commerce, els contractes de més durada i les que contractin treballadors i treballadores que han complert 40 anys o més. 

“Són ajudes per fomentar l’ocupació local i afavorir els col·lectius amb més dificultats, per la qual cosa es té en compte en la baremació qüestions com que els beneficiaris siguin majors de 40 anys”, detalla Batalla, per a qui el pla, “està especialment dissenyat també per ajudar els petits negocis i comerços de la ciutat “. 

Les empreses poden acollir-se a aquests ajuts en tres períodes, en aquells contractes iniciats entre l’1 de març i 31 de maig, entre l’1 de juny i 30 de setembre i l’1 d’octubre i 1 de desembre. 

Les bases han estat publicades en el Butlletí Oficial de la Província i es poden consultar al tauler d’edictes de la web municipal oa la pàgina en portaltreball.vila-real.es. 

Per últim cal recordar, que amb una aportació municipal de 50.250 euros, l’any passat el pla de subvencions a la contractació beneficiar a un total de 32 empreses i 45 persones. 

.