L’ajuntament de Vila-real signarà un conveni de col.laboració amb l’associació “ADAVI”

469
L’Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria d’Economia, signarà un conveni de col·laboració de 20.000 euros amb l’Associació d’Aturats de Vila-real (Adavi). L’acord, contemplat ja en el pressupost municipal de 2015, implica, per a l’administració local, el compromís de subvencionar part de les activitats i projectes que l’associació porti a terme relacionades amb l’ocupació “amb l’objectiu d’ajudar a la creació d’ocupació i contribuir a pal·liar l’atur “segons ha assenyalat l’edil d’Economia, Pasqual Batalla.

“Amb la signatura d’aquest conveni formalitzem el nostre suport a una associació a la qual des del primer moment vam mostrar el nostre absolut suport” ha manifestat Batalla qui recorda que, des de fa temps “demostrem el nostre compromís en la lluita contra l’atur i, d’aquí , la col·laboració amb una associació que té com a objectiu ajudar a les persones que estan desocupades per buscar una feina i ampliar la seva formació “, detalla el responsable de l’àrea. En aquest sentit, un dels programes que durà a terme l’associació en matèria formativa serà el I Curs per a pilots de drones. El president de Adavi, Miguel Adsuara, ha indicat que la posada en marxa d’un curs d’aquestes característiques respon al fet que “segons apunten algunes veus des de Brussel·les el mercat dels drones generarà en un futur un elevat volum de negoci”. El curs formatiu consta de 60 hores i es desenvoluparà del 20 al 30 d’abril a la Biblioteca Universitària del Coneixement. Està previst per a un màxim de 20 places i permetrà obtenir el títol de pilot de drones homologat i certificat per l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) que amb l’nova llei que el Govern té previst aprovar serà obligatori per poder utilitzar aquest tipus d’aeronau . “Encara que és un curs obert a tothom ens preocupa especialment l’atur juvenil. Per això pensem que aquest curs i l’obtenció d’aquest títol pot ser una sortida laboral perquè els joves, en un futur, puguin arribar a constituir una cooperativa o crear una empreses de drones “, ha assenyalat Adsuara.

El regidor d’Economia ha indicat que el conveni amb l’associació també preveu l’ajuda a Adavi Serveis, un àmbit de l’associació que ofereix el bagatge professional dels associats a empreses i comerços de la província amb la intenció de generar ocupació. També queda reflectit el compromís del consistori per donar a conèixer l’associació i els seus projectes a través de fires, congressos i esdeveniments així com fer-se càrrec d’una part de les despeses del seu funcionament durant l’exercici 2015.