L’ajuntament de Vila-real i la càtedra d’innovació ceràmica de Vila-real, presents en Cevisama 2015

1018
L’Ajuntament de Vila-real i la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vilareal tornen a estar presents, per segon any consecutiu, a la fira internacional de la ceràmica Cevisama 2015. Amb un espai propi a l’estand provincial en Fira València, el consistori vila-realenc acompanyarà la indústria local en un dels esdeveniments més importants del sector que se celebren al llarg de l’any. La presència a Cevisama arriba avalada pels “excel·lents resultats” obtinguts en l’edició de 2014, amb més de mig centenar de contactes que, al llarg de l’any, han fructificat en projectes i iniciatives que la Càtedra d’Innovació Ceràmica de l’UJI ha impulsat al llarg de l’exercici.Un d’ells ha estat la Fira Destaca, la primera fira de transferència científica i tecnològica de la Comunitat Valenciana, que va atreure fins al Centre de Congressos, Fires i Trobades de Vila-real a més de 6.000 persones el passat mes de novembre. La fira va exhibir les últimes novetats tecnològiques d’empreses, institucions i entitats en àmbits com la realitat augmentada, la impressió 3D, el vol de drones o les tintes inkjet aplicades al sector ceràmic, entre d’altres, a través de prop de mig centenar d’estands i més de 30 ponències. Després del gran èxit aconseguit per aquesta primera Fira Destaca, la presència de Vila-real en Cevisama servirà aquest any per presentar la segona edició del certamen, que la Càtedra d’Innovació Ceràmica està començant ja a preparar de la mà d’empresaris i investigadors.

A més, l’estand de Vila-real en Cevisama acollirà una altra important presentació, la del projecte d’investigació Reptes Col·laboració Ecoart, obtingut per la Càtedra, juntament amb l’Institut de Recerca en Energies de Catalunya i quatre socis empresarials, per desenvolupar les primeres cèl·lules fotovoltaiques a partir de materials ceràmics per a la seva integració arquitectònica. El projecte, concedit pel Ministeri d’Economia i Competitivitat amb 1,6 milions d’euros d’inversió, permetrà explorar nous camps de desenvolupament i aplicacions de la nostra ceràmica i és, sobretot, un exemple de que la col·laboració entre administracions, centres de investigació i sector empresarial pot donar grans fruits si es sembra, com estem fent a Vila-real amb el desenvolupament de la marca ciutat de la Ciència i la Innovació o la pròpia creació de la Càtedra d’Innovació Ceràmica , assenyala l’alcalde de la ciutat, José Benlloch.

“L’Ajuntament de Vila-real hem estat sempre al costat de la nostra indústria ceràmica, un dels nostres principals motors econòmic i de futur. La creació de la pròpia Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vilareal, a través d’un conveni de col·laboració amb la Universitat Jaume I, és la mostra més evident d’aquesta aposta. Però volem anar encara més enllà i, per això, vistos els excel·lents resultats de l’experiència de l’any passat, volem estar de nou al costat de les nostres empreses en el que sens dubte és un dels esdeveniments més significatius per a la indústria com és la fira internacional de Cevisama , valora el regidor d’Innovació, Xus Sempere, qui ha volgut també agrair a la Diputació Provincial l’espai a l’estand provincial, al costat d’altres ajuntaments del triangle tauleller.