L’Ajuntament de Santa Magdalena ja ha donat a conèixer la programació de les seves festes patronals

453
L’Ajuntament de Santa Magdalena ja ha donat a conèixer la programació festiva, que entre els dies 21 i 30 de juliol, celebrarà per commemorar les Festes Patronals, en honor a Maria Magdalena i Maria Immaculada, encara que de manera prèvia el dia 15 de juliol i organitzades per l’Associació Juvenil Pont de l’Agüelo Queixalet, viuran les Festes de la Joventut, amb activitats molt variades al llarg de la jornada, en la qual destaca el concert de la Banda del Coche Rojo. A més, l’Associació Motera, de Bar en Bar, també ha preparat per al dissabte 15 de juliol, un seguit d’activitats, enfocades al món del motor.

El tret de sortida a les Festes Patronals, es donarà el divendres 21 de juliol, amb l’acte d’exaltació de les Festeres i Fester d’aquest 2017, en què exercirà de mantenidora la periodista magdalenera, Laura Puig, mentre que la també periodista Irene Pitarch serà la presentadora de tan emotiu acte. Vicent Lacruz, Laura Álvarez i Leonor Sospedra, són aquest any els màxims representants festius d’unes celebracions, que estan marcades sempre pel seu caràcter obert i participatiu.

«Com tots els anys, la Comissió de Festes i l’Ajuntament hem dissenyat una programació àmplia, variada i dirigida a tots els sectors de la població. Per a nosaltres també és molt important la col·laboració de totes les associacions, que s’impliquen al màxim i que ens han proposat molts actes, que es duran a terme durant aquests dies », assenyala Sergio Bou, alcalde de Sta. Magdalena.

El primer dia de festes es tancarà amb l’ofrena de flors a la patrona i revetlla de gala, gratuïta, al pavelló poliesportiu municipal amb l’orquestra València.

El dissabte 22 de juliol, els veïns de la població celebraran la festivitat de la seua patrona, Maria Magdalena. A les 12 hores hi haurà missa i a les 13 hores la tradicional ‘solta’ de coloms i traca a càrrec de Pirotècnia Tomàs. A la tarda, destaca la processó amb la imatge de la patrona i ja a les 22 hores el concert de l’Agrupació Musical de Sta. Magdalena, que enguany té un caràcter benèfic. També durant aquesta jornada obrirà les portes, a la Capella, l’exposició de pintura dels alumnes de Maite Baldrich. El primer cap de setmana festiu, es tancarà amb el segon dels dies de marcat accent religiós, amb la festivitat de Maria Immaculada. A més, de la missa i processó, destaca l’actuació del Grup de Danses Magdaleneres i la Colla de Dolçainers, ‘Polpís’ i el Grup de Danses de la Torre d’En Doménec.

Pel que fa a la setmana del 24 al 30 de juliol, destaca el dilluns 24 el muntatge de cadafals i la tarda de disfresses, amb la qual s’inicien els festejos taurins, que es prolongaran durant tota la setmana. També el dilluns 24 està prevista la celebració d’un dels actes més multitudinaris, el sopar de ‘tombet de bou’ al poliesportiu municipal, que estarà amenitzada per un trio.

La programació continua dimarts amb la ‘Torrà’ de sardines i posterior exhibició de vaques, a càrrec de la ramaderia Iván Miró de la Ribera, mentre que a la tarda serà el torn dels toros de Pedro Fumadó “El Xarnego”. A la nit hi haurà un espectacle humorístic al poliesportiu i posterior festa del pijama amb discomòbil.

Ja en l’equador de les Festes Patronals de Sta. Magdalena, dimecres destaca el Dia de les Paelles i la tarda la orxatada, al pavelló poliesportiu. També s’inaugurarà durant aquesta jornada la segona exposició, Mans Artesanes, a la Capella. A la nit hi haurà ball amb el grup Top Zero i al finalitzar tancaran la nit dj’ s locals.

El dijous, 27 de juliol hi haurà bous, concretament de la ramaderia Benavent de Quatretonda i actuaran la rondalla de música tradicional, Fartabelitres i La Romàntica del Serradal, mentre que la matinada de dijous a divendres es deixaran anar vaques i hi haurà discomòbil techno-night amb dj ‘s locals.

Els més petits també tindran el seu espai amb la solta d’un bou alternatiu, divendres i dissabte a les 21.30 hores, així com el dissabte a les 11.30 que es realitzarà una entrada de bous a l’estil Sant Fermí. A més, diumenge, al llarg de tota la jornada disposaran d’inflables al poliesportiu ia la tarda, a les 19.30 hores ia la plaça Mossèn Paco, es realitzarà un contacontes, a càrrec de Marta Ramon, sota el títol Sophie s lighthouse.

Els toros embolats seran el divendres 28, de Germán Vidal de Cabanes i el dissabte 29 d’Iván Miró de la Ribera, mentre que l’Orquestra La Croada, animarà la vetllada de divendres i Jamaica Show ho farà el dissabte últim de festes. Un castell de focs artificials, disparat per Pirotècnia Tomàs de Benicarló posarà la cirereta a una setmana d’intenses celebracions.