L’ajuntament de Peñiscola destinarà quasi 2 milions d’euros a despesa social el proxim any

97

L’Ajuntament de Peníscola en ple, en la sessió ordinària celebrada ahir, va aprovar inicialment el pressupost municipal per al pròxim exercici per un muntant de 14.002.661 €.

Amb el vot favorable de l’equip de govern popular i Ciutadans, l’abstenció d’un regidor no adscrit a grup (anterior membre de la Roca) i els vots en contra del PSPV i del segon regidor no adscrit a grup, (procedent també de la Roca ), es van aprovar uns comptes “realistes i ajustades a la realitat econòmica que destinaran a despesa social gairebé dos milions d’euros” ha detallat la regidora d’Hisenda, Sandra Albiol.

Concretament es tracta de 1.811.396,54 € que es destinaran a la gestió dels Serveis Socials i els programes de Benestar Social, l’emergència social, la promoció de l’associacionisme, la dinamització i activitat cultural, la promoció de l’esport i la participació ciutadana .

“És un pressupost per a les persones, per als veïns i veïnes de la localitat que, a més de comptar amb els serveis municipals, comptaran amb el manteniment de tots i cadascun dels programes que vetllen per la cura d’aquells col·lectius més vulnerables” ha especificat Albiol.

La Unitat de convivència, la teleassistència per a gent gran, les tasques i atencions en matèria de dependència, el servei d’ajuda a domicili, el programa “menjar a casa”, la Unitat de Respir, Peñisnadal, Escola d’Estiu, Estiu al Centre Juvenil , Ludopeques, Joventut Activa Peníscola, entre d’altres, són els programes que es duran a terme.

En educació, els contacontes en anglès, les representacions teatrals en llengua estrangera o les xerrades i tallers de prevenció del càncer de mama, hàbits saludables, cura dels peus, primers auxilis en sanitat, són altres exemples.

L’organització de la Setmana Esportiva, la Setmana de la Dóna, els programes de mediació, els cursos de defensa personal, el programa Novembre és Benestar Social, els tallers del Servei d’Atenció a la Família i la Infància, són també apostes de les diferents àrees del govern per a l’any que ve.

L’organització d’activitats de dinamització i programació cultural, de promoció de l’esport i la participació a través de l’associacionisme són “pilar fonamental del programa de govern reflectit en les xifres de l’any que ve”.

Primeres consultes ciutadanes

Després de l’aprovació al març d’aquest any del nou Reglament Orgànic Municipal que regula el funcionament dels òrgans col·legiats com ho és el ple municipal; impulsat per la regidoria de Participació Ciutadana i després de diversos plens en els quals no es van registrar consultes, en el ple de pressupostos celebrat en sessió ordinària ahir, l’equip de govern va atendre quatre preguntes efectuades per veïns i veïnes de la localitat.

Concretament es van registrar tres d’elles en temps i forma “i eren precs, en els quals se sol·licitaven millores en la neteja i recollida d’escombraries al Carrer Panamà de la localitat, la revisió i recollida de restes d’un accident de trànsit, ja esmenada , i la millora en la senyalètica, concretament un senyal en mal estat “explicava la regidora de l’àrea, Raquel París, que – tal com preveu l’ROM- es va encarregar de llegir les consultes i respondre-hi o, en aquest cas, les peticions.

En quart lloc, el portaveu de la Roca, Víctor Blasco, va registrar fora de termini ia nom de la seva mare, un prec que el ple també va atendre i del qual es va donar compte, sobre la possibilitat d’incloure nous pilons a la via pública per preservar llocs de l’aparcament de vehicles al nucli antic.