L’ajuntament de Nules insta als seus propietaris d’horts urbans a formar part del banc de terres

131

L’Ajuntament de Nules insta els propietaris de terres abandonades del terme municipal a formar part del Banc de Terres, pel que ha iniciat els tràmits necessaris per reactivar-per tal que els horts desatesos puguin ser novament productius.

En aquests moments s’està realitzant un llistat de les parcel·les abandonades per d’aquesta manera posar-se en contacte amb els propietaris, amb l’objectiu de proposar-los la possibilitat de llogar les seves terres a aquelles persones, comerços o cooperatives citrícoles que vulguin conrear-les.

El regidor d’agricultura, César Estañol, explica que “d’una banda aquesta acció sorgeix, per la demanda de terra per llogar, de manera que ja comptem amb una llista de possibles llogaters; i per altra, per les queixes d’alguns agricultors per l’estat d’abandó de finques veïnes que perjudica les tasques agrícoles i que demanen al seu torn la neteja de les mateixes “.

L’ajuntament no té competència per netejar hisendes de propietat privada encara que davant les queixes existents els departaments d’agricultura i d’urbanisme han optat per enviar cartes als amos instant-los a la neteja de les seves propietats en un termini determinat, i els podran fins i tot multar en els casos reincidents o netejar el terreny l’ajuntament però a càrrec del propietari.

“Amb el Banc de Terres pretenem donar una solució a aquesta problemàtica perquè som conscients que aquells agricultors que han abandonat els seus horts és perquè no poden fer front als costos dels mateixos i per tant tampoc poden mantenir-los nets. Així doncs, el paper de l’ajuntament seria d’intermediari entre el propietari i l’arrendatari dels horts i vetllar perquè es compleixi el marc legal del contracte “, matisa Estañol.